GTX 750 Ti Tam Yükte Çalışmama Sorunu

Hasan Emir Geyik

Hectopat
Katılım
28 Şubat 2015
Mesajlar
79
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ekran kartı modelim GTX 750Ti. Ancak performans yerlerde. Bu smart özelliğinden midir bilinmez, oyun oynarken ekran kartı kullanımı taş çatlasın en fazla %40. OSD ile takip ediyorum inanır misiniz oyun oynarken 405 MHz kullanıyor :D Bakın eski oyun olan Thé Battle For Middle Earth 2'de ultrada kasiyor. Ben bu kartı %100 çalıştırmak istiyorum.
Not:Telefondan yazıyorum lütfen banlamayin. @Recep Baltaş sizin yaptığınız testler sonucunda aldım kartı. Yardım eder misiniz?
 
Çözünürlük 1080P ise darboğaz olmamalı. Öncelikle oyunlarda VSYNC'yi kapatın ki FPS'niz sabit olmasın. Daha sonra tüm ayarları kökleyin. Hala FPS ve kullanım düşükse kartta sorun olabilir.
 
Eski oyunlarda kartlar sıkıntı çıkartıyor bende GTX 970 var Cabal oynuyorum bazen 30 fps alıyorum. Oysaki kafadan en az 300 fps almam gerek tahminim.Başka bir oyunda deneyebilir misin?
Fifa 15'de VSYNC kapalı halde 170 fps alıyorum. High ayarlar ve 4x MSAA zaten en yüksek ayarlar bunlar. Çözünürlük 1440x900. Monitörüm desteklemiyor 1080p'yi. Sorun kanımca GTX 750 Ti yük altında değil iken 135 MHZ yapıyor kendisi. Oyunda yük olmayacak sahneye gelince düşürüyor. Bende bir anda yük olan sahneye girince takılıyor oyun. Sonra kendini toparlıyor. Ancak akıcılık tamam yok. Kart hızını bir düşürüyor bir arttırıyor. Bence sorun bu. @BigSmoke
Not: Şimdi gerçek sorun burada başlıyor. Bunu düzeltmek :)
 
O zaman FPS droplar yaşanıyor. Kartın kaç derece olduğuna bakın. Hatta mümkünse hız düşürdüğü yerdeki sıcaklığına bakın.
Middle Earth 2'de sıcaklığın 28'in üstüne çıktığını görmedim. Afterburner'de fan hızını hep %100 yapıyorum. Sıcaklık çoğu zaman 26-27. Bazen 25 oluyor.Ancak büyük oyunlarda örneğin WWE 2K15'de 36 derece falan.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı