BIOS'taki key nasıl kullanılır?

Bow E3 Jason

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar değerli üyeler,
Windows 10'a geçtikten sonra bazı uyumsuzluklar nedeniyle (mühendislik tabanlı programların çalışmadığından) windows.old dosyası zamanla 1 aylık periyottan sonra kaldırılmış bir bilgisayarı ele alırsak;
Windows 8'i DVD'den yüklerken hali hazırda çalışan eski sistemin BIOS'undaki Windows key anahtarını Windows 8'i yükleme sırasında nasıl kullanılabiliriz?
Samsung marka bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarın hiçbir yerinde diğer bilgisayarlar da olduğu gibi Windows lisans etiketini göremediğimden bu konuda tedirginim yardımcı olabilir misiniz?
Dediklerine göre markaların yetkili servisleri zamanla silinen windows.old dosyasını servis ücreti talep ederek yüklemektelermiş sizce yetkili servisce mi yoksa DVD üzerinden gidilecek yol daha makul ve sıkıntısızdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı satın aldığında ön yüklü olarak gelen windows 8 sürümünü kurduğun takdirde, biosda gömülü olan key otomatik etkin oluyor diye biliyorum. Daha olmadı samsung un sitesinden iletişime geçerek orjinal recovery dvd si alabilirsin. Ben toshiba marka bilgisayarım için 30 lira karşılığı orjinal windows 8 dvd si almıştım.
 
Bazı yazılımlarla BIOS'a gömülü Windows 8 ürün anahtarını bulabilirsin. Hatta buna gerek bile kalmaz. Windows 10'a geçmeden önce hangi Windows 8 sürümünü kullandıysan o sürümün ISO dosyasını indir ve format at. İnternete bağlandığında lisansın da etkinleşir. Servise bunun için para vermene gerek yok (y).
 
Çoğunlukla bilgisayarın ile birlikte gelen windows 8 sürümünü kurduğun zaman key otomatik olarak tanınıyor. Dikkat etmen gereken bilgisayarın ile birlikte "Windows 8 / 8.1 Single Language" geldi ise seninde kurulum yaparken yine bu sürümü kurman gerekir. İnternete bağlandığında otomatik olarak key'i biostan okuyup aktive ediyor.

Eğer aktivasyonu yapmaz ise RWEverything ile windows key'ini bios içerisinden okuyup elinle girebilirsin.
1. RWEverything | Read & Write Everything
 
Peki ilginiz için çok teşekkür ederim.Windows XP masaüstü bilgisayarda bu tarz bir işlem sonucu windowsu çökmüştü o yüzden bir endişe vardı fikirleriniz için çok sağolun.
 
Peki ilginiz için çok teşekkür ederim.Windows XP masaüstü bilgisayarda bu tarz bir işlem sonucu windowsu çökmüştü o yüzden bir endişe vardı fikirleriniz için çok sağolun.
RWEverything programı ile sadece okuma işlemi yaparsan, bios'a birşey yazmasan hiçbir sorun çıkmaz. Programı çalıştırıp ACPI 'ye tıklayacaksın oradan MSDM'e tıklayacaksın key'i gösteriyor. Key'i not et, sonra programı kapat. Yazma işlemi yapmaya çalışmadığın sürece bir sıkıntı yok.

rweverything.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı