2700 TL sistem toplama

Aziz.Karatekin

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2016
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir sistem toplayacağım. Bütçem 2500-2800 arası. Kafamda olan sistem 5 aşağı 5 yukarı fotoğraftaki gibi. Sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Sıvı soğutma ve SSD'yi sistemi topladıktan kısa bir süre sonra alacağım.
Vatanpc.png
 
Bir sorun gözükmüyor ancak, sıvı soğutma alacağınızı da belirtmişsiniz. Ayrıca çarpan kilidi açık bir işlemci almışsınız, Z170 çipsetli bir anakart almanızı tavsiye ederim. Yoksa soğutmaya para vermenize gerek yok. :)
 
Bir sorun gözükmüyor ancak, sıvı soğutma alacağınızı da belirtmişsiniz. Ayrıca çarpan kilidi açık bir işlemci almışsınız, Z170 çipsetli bir anakart almanızı tavsiye ederim. Yoksa soğutmaya para vermenize gerek yok. :)

Bütçem belirttiğim gibi en fazla 2800 TL. Z170 anakartların gaming modelleri 600 den başlıyor. İşlemci ve ekran kartından da kısmak istemiyorum çünkü sistemi oyun odaklı iş bilgisayarı olarak toplayacağım. C4D tarzı programlarda render olayı olduğu için işlemci ve ramlere yük biniyor. Ekran kartı da daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabilmem için belli bir kalitede olmalı :) . Z170 anakartların pc mate modeli ve z170a pro modeli var sizce onlar benim amacıma ulaşmamı sağlayabilir mi ? İlginiz içi teşekkür ederim.
 
İşinizi görecektir, ancak yanlış hatırlamıyorsam i5-6600k nın içerisinden stok soğutucu çıkmıyor, o yüzden şimdiden soğutucuya bir bütçe ayırmanız gerekecek sanırsam.
 
Pc toplamaya 3 ay önce karar verdim aslında. Aksilikler nedeniyle rafa kaldırmıştım. Kasa ve işlemci soğutucu gibi parçaları almıştım. Yani işlemci soğutucum var. Ancak overclock yapacağım için sıvı soğutma almanın daha mantıklı olduğunu düşündüm.
 
İşlemci ve anakartı değiştiriyorum. Amd sistem yapacağım. Malum Amd daha karlı oluyor. Amd yeni zen işlemcileri birkaç ay içinde çıkarır diye umuyorum. Yeni zen işlemciler 14nm olacağı için ısınma ve voltaj oranları düşecektir. Bide fiyatlar şu anki excavator serisi kadar makul olursa istediğim sisteme ulaşmış olacağım. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı