Modemler internet hızını etkiler mi?

Diana Xiaowhein

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2015
Mesajlar
66
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yaklaşık 3 yıldır TTNet kullanıyorum ve evime TTNet bağlatırken yanında ZyXEL P-660W-Tx modelinde bir modem verildi ve 3 yıldır bu modemi kullanıyorum. Son bir yıl içerisinde çok sorun yaşadım, Wi-Fi otomatik olarak kapanıyor ping sorununa yol açıyor internet hızım 8 olmasına rağmen 4'ü geçtiğimi göremedim son yıllarda. Eskiden bu hızı sağlayabiliyordu fakat artık eskidiğini ve değiştirmem gerektiğini düşünüyorum. Tekrar modeme para vermeden önce sormak istedim, eski modemler internet için hız, ping gibi sorunlara yol açmasına neden oluyor mu? Değiştirmem gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
 
Modem elbette etkiler. Kullanılan kanal frekansı 20 MHz, 20/40 MHz ve 40 MHz gibi değerlerde olur. Siz bunu 40 yapın. Ben bu sayede neredeyse 2 katı arttığına şahit oldum fiber nette. Hattınızın size sağladığı interneti ucu ucuna kullanıyorsanız kopma sorunu yaşayabilirsiniz. Birden fazla PC modeme bağlanıyorsa eğer modemin CPU'su bunu eşit şekilde kontrol edemeyebilir. İncelemelerimizde kullandığımız Asus model modemlere bakmanızı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı