İ5 4690K Isınma Sorunu

Enes ŞEN

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i5 4690k işlemci+zalman cpns 5x performa soğutucum var ets2 ve cs:go gibi oyunlarda 70 dereceyi goruyorum bazen geçiyor. Soğutucumun yönü ters fakat bu kadar etki edebileceğini düşünmüyorum. Başka bir sorun olabilir mi? Cooler master t4 almayı düşünüyorum. (O.C yapmadım.)

  • Sistemim:
  • Evetest Ares X1 750W Kasa
  • Asus H81 Gamer Anakart
  • Zotac GTX 970 Extreme Core Edition
  • İntel i5 4690K
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürdüğünüz termal macun ne durumda ölçme imkanınız varsa ölçme aletiyle ölçün (Termometreden bahsetmiyorum)
sıcaklık ölçen sensörler bozulmaya müsaittir deneyimliyseniz elektriği düzgünce kestikten sonra el yordamıyla ısıyı kontrol edebilirsiniz.
 
Deneyimim maalesef yok. İşlemci normalde 35 derece bu değeri aida64 de alıyorum.Fakat MSI AFTERBURNER da 40 derece gözüküyor.Dereceleri karşılaştırdığımda MSI daki değer AİDA64 de cpu package sıcaklığına eşit.Bu olay oyunlarda da geçerli.Sistemi daha yeni topladım.
 
Bir de AİDA64 testinde gpu stress seçeneğini seçtiğim zaman 10 dk sonra cpu throttling-overheating deceted yazıyor kırmızıyla bu nedir acaba?Gpu stress seçeneği yokken böyle bir sorun yok.

pc1.jpg
pc1.jpg
pc2.jpg
pc1.jpg
pc2.jpg
pc1.jpg
pc2.jpg
pc3.jpg
pc1.jpg
pc2.jpg
pc3.jpg
pc4.jpg
pc5.jpg


Sanki çekirdek sıcaklıkları anormal gibi?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı