Nvidia G210 Sistem Oyunlarda Donma ve Kasma

qweqweee

Kilopat
Katılım
5 Temmuz 2013
Mesajlar
2.692
Makaleler
4
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi para lazım diye sattım. Sağdan soldan bulduğum ucuz parçalarla bir sistem topladım. Her şey iyi güzel ama oyunlarda donma ve kasma yapıyor. Normalde bu sistemden pek bir şey beklemem ama Metin 2 gibi oyunda donmalar yaşaması da normal değil.

Metin2'de donmayı lag deyip geçmeyin, kesinlikle lag vs. şeyler değil.

Sistem özellikleri:

2x2 4 GB RAM
500 GB HDD
ASUS P5PL2-E
Nvidia G210
İntel Pentium (D) CPU 3.00x2

Bu sistem ile Pes 2016'yı da denedim kasmalar oldu. Hangi oyunu denersem, deneyim donmalar yaşıyorum. Biliyorum sistem eski ama düşük oyunlarda da kasma olmaması lazım.

BIOS'u güncelledim. Şuan Windows 10 Pro 64 bit kurulu. Ekran kartı da güncel.

@Recep Baltaş abi sen bak bari kimseden cevap çıkmamış.
 
Aynı ekran kartından kullanmaktayım ve pes 2016 da düşük ayarlarda 70 fps'ye kadar çıkış gözlemledim. İşletim sisteminizi yenimi kurdunuz ? Ekran kartında ısınma sorunu var mı ? Yada parçaları söylediğiniz üzere sağdan soldan topladığınız için bazılarında problem olma olasılığı vardır belki. Çünkü ekran kartı tamam cok performanslı olmasa bıle metın 2 gibi oyunları kasmadan oynaması gerekıyor ve pes 16 low ayarlarda sıfır kasma ıle oynayabılıyorum.
 
İşletim sistemini yeni kurdum ve macunları yeni sürdüm. Hatta güney ve kuzey köprülerinin macununu da yeniledim. Tüm sürücüler de güncel. Zaten Pes 16'yı geçtim, Metin2'de nasıl kasma ve donma yaşıyorum anlamadım.

Şuan fark ettim, oyunlarda CPU kullanımı %90 civarında geziniyor.
 
Sadece oyunlarda dediğim gibi şimdi gördüm. Oyun açıkken CPU %90 civarında geziniyor. Acaba işlemcim Windows 10 için yetersiz mi ?
 
Sadece oyunlarda dediğim gibi şimdi gördüm. Oyun açıkken CPU %90 civarında geziniyor. Acaba işlemcim Windows 10 için yetersiz mi ?
Darboğaz sorunumu var acaba ? Görev yöneticisinden arka planda cpu kullanan programları kontrol et. Sistem boşta ne kadar cpu kullanıyor bunlara bır bak. Başlat menüsüne olay görüntüleyicisi olarak arama yap ve sistem ile alakalı örneğin: Hdd hatalar varmı bir bak bakalım. Kasma sorunu bendede olmustu hdd sata girişini 1. den söküp 2.ye taktığımda problem kalmamıştı.
 
Sorun galiba HDD'de elimde 5 tane var. Diğerlerini de deneyim. Hem sata kablosu hemde sata portunu değiştirip deneyim.

Adsız.png


Bu sefer de oyun açık olmadığı halde böyle yaptı.

@Recep Baltaş abi çözemedim hala bi bak.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı