i5 6600K vs i5 6500 Sistem Seçimi

Buzkurt

Kilopat
Katılım
27 Ekim 2015
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Benim sorunum ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapmasıyla alakalı. Şimdi en başta sizlere kendinimi tanıtayım ki hangi oyunları oynadığımı sonradan sormayın. Ben yeni çıkan oyunları yapabildiğim kadar ultra ayarlarda oynamaya çalışırım. Sadece oyun oynarım video gibi işlerle uğraşmam. Şimdi asıl konuya geleyim. Toplayacağım sistemin fiyatı tam belli olmamakla beraber 4000tl ila 5000tl arası değişecek. Sisteme monitör dahil olacak. Ve ben kendime iki türlü sistem topladım. Birinde tüm bileşenlerden eşit derecede kısarak 4000tl gibi bir fiyata skylake bir sistem topladım. Birde çoğu bileşenden kısarak ekran kartına yüklendim ve gene skylake 5000tl olarak karşıma çıktı. Sizce hangisi doğru? Sizlerin de düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Uzun olduğu için özür dilerim.

image.png
image.png
 
GTX 970 ile GTX 980 arasında %15 lik bir fark var işlemci ise oyunda büyük yük üstlenmiyor bana kalırsa daha iyi bir monitör al.
 
Ana kartın diğerlerinden en önemli farkı , sadece bilgisayarın çalışmasını sağlayacak bileşenleri içermesi ve fazlasını barındırmaması. Bunun dışında bir artısı olmadığından bu kadar uygun bir fiyatı var. Ayrıca ileride sıkıntı çıkarabileceğini sanmıyorum. Zaten temel korumaları barındıran bir ana kart.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı