Yörelerimizin Yemeklerini Kapıştırıyoruz ( Konu iştah açabilir )

İskenderun döneri. İddia ediyorum Türkiye'de daha iyi döner yapılan şehir yoktur. Hatta Ali Güngör askerliğini İskenderun'da yapmış, ona sorun isterseniz :)

b0e53ab4-3bcc-4e83-ba05-e7804c922c87.jpg
 
Arkadaşlar lütfen şu konuyu gece gece hortlatmayalım. Az önce kendimi dönercinin numarasını ararken yakaladım. Lütfen dikkatli olalım(Dönerci kapanmış).
 
Yazın 50 kuruşa alınabilecek en güzel şey. :)
Karlı, güllü bici bici. :)

Geleneksel Technopat pilav günü yapılsın. :)
Maklube.jpg
 
Bu aralar canim fena Tantuni cekiyor... 10 €'mda olsa 100 €'mda olsa yiyemiyorum iste, Almanya'da yok... :(

Son Mersin'e geldigimde 7 tane üst üste yemistim. Karnim tika basa dolmus idi, lakin tadi öylesine güzeldi ki durduramiyordum kendimi.
Ahhh Yaptak Tantuni agzin olsa da konussan... :)

doyuran_et.jpg
 
Hataylıyım, anlatmaya bu saatte başlarsam hepimiz dolabı karıştırmaya gideceğiz. O yüzden sadece isimlerini saymakla yetineceğim; Tepsi Kebabı, Kağıt Kebabı, Dövme, Tuzda Tavuk başlıca yemeklerimizdir. Ayrıca yörede yemek olarak yenip, diğer bölgelerde meze diye geçen Alinazik ve Humus var. Özellikle humus ve tepsi kebabı favorimdir. Heh bir de tatlılarımız var ki hepiniz bilirsiniz; Künefe, Halka Tatlısı ve kül suyuna batırılmış kabak tatlısı. Künefeyi pek açıklamama gerek yok, lokantalarda yediklerinizden bin kat daha güzel olduğunu söyleyebilirim sadece. Kül suyuna batırılmış kabak tatlısı itici geliyor olabilir fakat bu da mükemmel bir tatlıdır. Kabak tatlısını sevmezdim yumuşak ve şerbeti çekmemesinden dolayı fakat bu tatlı ağzınızda kütür kütür kırılıp içindeki şerbeti ağzınıza aktaracaktır.
Baharat ve sos kültürü oldukça geniştir bizim yöremizin fakat özel olarak Nar Ekşisinden bahsedeceğim. Ben şahsen kendi Nar Ekşimizden başkasını yiyemiyorum, çiğ köftecilere asla koydurtmam mesela. Gerçek Nar Ekşisi yoğun olur, hatta pazarda sattığım için biliyorum bir litre Nar Ekşisi yaklaşık bir buçuk kilogram gelir. Akışkanlığı fazla değildir ve gerçekten o yoğun tadı hissedersiniz.
Bu arada kan eksikliği problemi çeken tanıdığınız varsa mutlaka önerin. Pazarda satmak için kaplara doldururken kalanları yerdim hep, kış aylarında bana ateşler basmaya başladı ve hormonal olabilir diye korkup test yaptırdık. Doktor çok şaşırmıştı, kan değerlerim nerdeyse normal bir insanın iki katıydı. O günden beri kan değerlerimi düzenli olarak kontrol ettirip 18 yaşımdan küçük olmama rağmen kan veriyorum.
Damak tadınıza düşkünseniz ve biraz da vaktiniz varsa bence Hatay'a gelmelisiniz.
Bende Hatay'lıyım. Antakya.

Adana ve lahmacun olayı noktalamış. :) Bende üzerine künefesini ekliyeyim.
DSC02561.JPG

8471166017_03cd4ccb66_h.jpg
Künefe'nin asıl meşhur olan yeri memleketim Hatay
 
+Neşeli Enginar kardeşim acıdım haline al bir tane buldum herkes memnummuş galiba bu tantuniciden al sana link. Mersin tantuni doner yazdığına bakma Almanya'da numarası da var ;).

 

Geri
Yukarı