İ5 6600 Tabanlı Sistem Toplama

Ahmt88

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2016
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle iyi günler, ilk defa kendim bir kasa toplama işine girmeye niyetlendim bir süredir videolar incelemeler ve karşılaştırmalar içinde debeleniyorum :) En sonunda toplamaya karar verdiğim sistemimi yazıyorum yorumlar ve aksaklıklar varsa ilgili arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Sistem öncelikle Intel işlemci ve Nvidia ekran kartı olacak. Fiyat olarak 1900 civarı +- 100 TL gibi.

  • Dark Blade ya da Aerocool V2x Black Edition
  • İ5 6600 işlemci ( i5 6500 ile arasındaki fiyat farkına değer mi tam emin değilim)
  • Asus B150M-C anakart
  • 8 GB Kington Fury veya 8 GB Corsair Vengeance RAM
  • Asus GTX750 Ti OC ya da Asus GT740 O.C ekran kartı
  • WD 1 TB blue 7200 rpm
  • SSD daha sonra düşünüyorum.
 
Sistem dengesiz, işlemci ve anakarta fazla para vermişsin, ekran kartı seçimin yanlış.
Yazdığım gibi bu konuda pek tecrübeli değilim, dengesizlik konusunda nasıl bir durum uygun olurdu acaba. Ekran kartı konusu ise o fiyatlara en uygun modellerden sanki ?
 
Dostum sistemi oyun oynamak için mi topluyorsun? Genel olarak ne için kullanacaksın? Bunun cevabını verirsen sana güzel bir sistem toplayabiliriz. Oyun içinse eğer topladığın sistem olmamış ekran kartı düşük kalmış. Fakat ofis için veya hiç oyunla aran yoksa, genel ev kullanımı içinse işlemciyi yükseltip ekran kartını biraz daha düşürebilirsin.
 
ortalama bir ev kullanıcısıyım uzun zamandır da bilgisayarım yetersiz kaldığı için oyun oynayamıyorum, oyun oynamayı severim ancak öyle çok üst düzey çözünürlüklerde, fps değerlerinde gözüm yok, oyunlar akıcı ve sıkıntı yaşanmadan oynansın yeter benim için.
birde sistem fiyatına göre mümkün derecede güncel olsun yeterli
 
Eğer Oyun oynamak için sistem topluyorsan tavsiyem işlemci yi düşür ekran kartını yükselt işlemciyi amd yaparsan aradaki para farkıyla daha iyi bir ekran kartı alabilirsin
 
Oyun oynamayı seven biriysen kesinlikle bu bütçeyi verip de düşük bir ekran kartı almamalısın. Üst düzey çözünürlükte ve FPS değerlerinde gözüm yok demişsin fakat bence gözün olsun çünkü her geçen gün teknoloji geliştikçe oyunlar da ona paralel olarak gelişme göstermekte. Mesela seneye çıkacak oyunları 750 Ti ile oynayıp oynayamayacağın meçhul fakat R9 380 seni her türlü 3-5 sene götürür diye tahmin ediyorum. İşlemciyi ve Anakartı yüksek tutarak oyunlarda akıcılık kazanamazsın ama ekran kartı yükseldikçe fark bariz bir şekilde hissediliyor. Ayrıca i5 6600'e gerek yok, ev kullanımı için i3 6100 bile oldukça yeterlidir. İşlemcinin yüksek olması emin ol ki oyun performansına çok fazla etki etmez. Bu şekilde toplarsan hem senin de istediğin gibi en güncel hem de performanslı bileşenlere sahip olmuş olursun. Tek fark İşlemci ve Anakarttan kıstım.

upload_2016-2-10_10-11-9.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı