Windows 10 Sistem ve Sıkıştırılmış Bellek sorunu

Öncelikle ben de Tomb Raider oynadım. 8 GB bellek kullanıyorum. Bilgisayarda gram takılma olmadı. Oyun arka planda açık kaldı saatlerce başka işler yaptım herhangi bir kasılma sorunu olmadı.
Sistem ve sıkıştırılmış bellek yüksek cpu ve ya bellek kullanmıyorsa sorun yok demektir. Sıkıştırılmış belleğin belleği kullanması normal. Sizin gönderdiğiniz görev yöneticisi resmindeki durum normal gibi gözüküyor. Ama çok uçuk değerler görüyorsanız sistemde sorun var demektir. Zaten şu anda sistem dosyalarınızda bozukluk gözüküyor. Belki başka sebeplerden kasılma durumu çıkıyor olabilir.

Şimdi sizin sisteminizde sfc /scannow sorun bulmuş ve çözememiş. Sistem dosyalarının bozulması sürekli hata raporu gönderilmesi ve sistemin yüksek cpu kullanması gibi sonuçlara yol açabiliyor. Sırasıyla bu komutları çalıştırıp sonuçlarını paylaşın.

Kod:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Sistem dosyalarınızı düzeltmenize rağmen sorun düzelmezse temiz önyükleme ile başlangıca yerleşen programları kaldırıp oyuna girmeyi deneyin. Belki çalışan başka programlar etkiliyordur.

Bu arada Tomb Raider oynadıkça oyunun kendi bellek tüketimi artıyorsa (memory leak) sisteminiz bellek sıkıntısına giriyorsa sıkıştırılmış bellek kullanımı belirli bir yere kadar artacaktır. Sistem ve sıkıştırılmış bellek yüksek cpu kullanmadıkça yüksek bellek kullanmasında bir sakınca yok. Zaten o sistemin getiriliş amacı sabit diske düşen yükü azaltmak. Bellekten sabit diskteki sanal belleğe dosyalar taşınıp geri çekiliyordu. Bu işlem sabit disk ile bellek arasında sürekli veri transferi yapılmasını gerektirdiğinden performans etkileniyordu. Kısacası sıkıştırılmış bellek sistemin performansını arttırmak için getirilmiş bir şey.

Şimdi sizin için oyunu açtım ve izlenimlerimi anlatayım. Oyun 2000 MB civarında bellek kullanıyordu. Oyunu aşağı attım. Oyun şu anda 1366.5 MB bellek kullanıyor. Peki nereye gitti 640 MB bellek? Tabi ki yeni sistemle beraber diske aktarılmak yerine sıkıştırılmış belleğe atıldı. 100 MB civarında olan sıkıştırılmış bellek şu anda 650 MB civarında. Tomb Raider bu verileri silinebilir olarak işaretledi ki buraya taşındı. Zaten silinemez veriyi bellekten silerseniz oyun çökecektir. Silinebilecek veriler önplanda çalışan herhangi bir program belleğe ihtiyaç duyulduğunda varsa sabit diskteki sanal belleğe atılıp yoksa silinip o programa bellek ihtiyacını sağlayacak. Tabi şu anda bellek silinmesine gerek olmadığı için sıkıştırılmış bellek bunu kendi haznesinde saklıyor. Birazdan Tomb Raider açınca tekrar bu verileri sabit diskten almak yerine bellekten hızlıca kazanabilecek. Tekrar baktım şu anda Tomb Raider 889 MB, sıkıştırılmış bellek 924 MB. Siz sıkıştırılmış bellek sebepsiz yere arttı zannediyorsunuz ama aslında onlar Tomb Raider'a ait veriler. Hemen oyuna girince bu değerlerin kazanılmasını beklemeyin. İhtiyaç olduğunda oyun bu verileri kazanacak.
 
Son düzenleme:
img (1).png
img.png
img (2).png
img (4).png
img (3).png Kodları yazdım şuan. Bide güvenli çıkarda ekran kartı gözüküyor. Çıkar deyince yine aynı :mutlu:
 
Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin Nvidia sitesinden. Son güncelleme ile düzeltmişler.

Dism komutunu çalıştıramamışsınız. Tekrar yazıyorum. Bu komutun tamamını fare ile seçip sağ tıklayıp kopyala yapıp komut satırına sağ tıklayıp yapıştırabilirsiniz.

Kod:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

upload_2016-2-10_11-10-13.png


upload_2016-2-10_11-12-54.png
 
Bu sorun bende de çıktı. Eskiden çalışıyordu. Şimdi kaynak dosyasını bulamadığını söylüyor. Windows 10 USB kurulumundan kaynak gösterebilirsiniz. İsterseniz komutu paylaşabilirim.
Ben size herkese önerdiğim tekrar kurulum yöntemini öneriyorum. Tekrar kurulum yapınca programlarınız, ayarları ve dosyalarınız kaybolmaz. Tekrar kurulum yapmak için elinizde Windows 10 10586 iso dosyası varsa içini sıkıştırma programıyla açıp setup.exe çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum yapabilirsiniz. Elinizde iso dosyası yoksa Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile benzer şekilde kurulum başlatabilirsiniz. Bu kurulum Windows 7 ve ya 8'den yükseltme yapmaya benzer. Windows 10'u Windows 10'a yükseltiyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Evet. Ben bir kaç kere yaptım hiç bir sıkıntı çekmedim. Zaten 10240'dan 10586 yükseltmesi yaptığınızda da benzer işlem uygulanıyor.

Yükleme bittikten sonra C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizlemeye girip sistem dosyaları seçeneğini de seçerek eski sistemden kalan dosyaları temizlemeyi unutmayın. Böylece diskinizde yer açmış olursunuz.

Dism komutu neden çalışmamaya başladı anlayamadım. Sistemde sorun varsa o iki komutla kolayca hallediliyordu.
 
Windows Sorun Bildirme var. sfc /scannow sorun var dediği zaman bu şekilde sürekli sorun bildirme yapılması durumu ortaya çıkabiliyor. Sistem bellek kullanımının da onla alakası olabilir. Dediğim yöntemle tekrar kurulum yapın. Daha sonra sfc /scannow sonucunu paylaşın.
 
Windowsu tekrar tam olarak nasıl yükleyeceğim ? Windows 10'a yükselt diyor onu mu yapmam lazım şuan w10 zaten bide kurtarma flashı yapmıştım onu takıp geri dönme ihtimalim de var.
 

Geri
Yukarı