Intel Core i3 6100 stok fan çok ses çıkarıyor mu ?

Yanında gelen stok fan pekde iyi soğutma yapamıyor, bu yüzden işlemci ısınıyor ve ısındıkça fan dahada hızlı dönüyor. Rahatsız edecek kadar olmasada bence sesli çalisiyor eyer 70tl gibi bir bütçen varsa sana Sd962 soğutucu yu geçici olarak tavsiye ederim.
 
Fanı küçük olduğundan mutlaka ses çıkarır ama gerekli soğutmayı yapar. Sesinden rahatsız oluyorsan üstteki arkadaşın önerdiği soğutucuyu öneririm. İ3 6100 çok az ısınır, Xigmatek TYR SD962'yi kalıcı olarak kullanabilirsin. Alternatif olarak Zalman CNPSX3 öneririm.
 
Intel Core i3 6100 almıcamda sadece sordum ben technopat'ın 1500'tl topladığı sistemi alcamda ordaki kullandığı fan sonradan ses çıkarıyormuş sessiz bir fan önerirmisiniz ?
 
Arkadaşın önerdiği fana sahibim, Xigmatek durin d982. Gerçekten inanılmaz sessiz bir fan ben çok memnunum. Fakat takması biraz zor geldi bana ilk defa yaptığım için herhalde ama uzun uğraşlar sonucu halledebildim. 8 yıllık bir işlemciye taktım ve %16 overclock ile kullanıyorum (2.67 Ghz den 3.1 Ghze) yükte 60 dereceyi zor gördüm. Kesinlikle kalıcı bir fan olarak kullanabilirsin tavsiyemdir
 
Rpm'e dikkat etmedim fakat eğer fanı incelediysen yaprakları çok geniş. Bu benim çok ilgimi cekmisti :)
 
Kalıcı olarak bir fan biliyormusun ?


Kalıcı olarak bütçeyi 80-160 tl yapmalısın eyer çok fazla oc yapacaksan kesenin ağızını biraz daha açman gerekiyor.

Acaba kaç RPM'de çalışıyor ?

Technopat'ın 1500'tl topladığı sistemi almayı düşünüyorum.

Rpm kendileri otomatik ayarliyor. Ama dediğim gibi sd962 oldukça iyi bütçen varsa bi üst modeli sd982 alabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı