Çözüldü El Capitan Yanına Windows 10 kurma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mephistooo2

Hectopat
Katılım
4 Mart 2014
Mesajlar
13
Arkadaşlar 128 GB SSD'yi ikiye bölerek ilk bölümüne montezuma üstatın hazırladığı El Capitan imajı ile sorunsuz bir şekilde UEFI Clover bootloader kullanarak Hackintosh kurulumunu yapabildim... Üstüne yine sorunsuz bir şekilde 10.11.3 güncellemesini de yükledim :) Sonrasında SSD'nin ikinci bölümüne Windows kurmak istedim, BIOS boot F8 tuşu aracılığıyla Win10 USB kurulum diskini seçerek SSD'nin ikinci bölümüne Win10 kurulumuna başladım, lakin kurulum sonrası ilk resetten sonra doğal olarak El Capitan açılıyor, ben de Clover arayüzünden Win10 kurduğum/kurmaya çalıştığım SSD'nin ikinci bölümünü seçmeme rağmen imleç yanıp sönüyor, Win10 kurulumu devam etmiyor...

Ve bu işlemlerden sonra artık açılışta El Capitan da otomatik başlamıyor, El Capitan yüklü diski seçtiğim takdirde Hackintos açılabiliyor, sanırım bu sorunu MultiBeast ile çözebilirim ama yine de önerilere açığım...:) Ancak Win10 kurulumu benim için önemli, tüm çalışmalarım Windows'a göre ayarlı :)

Sebebi ne olabilir? El Capitan'ın tadına bakmak istiyorum, Windows'dan vaz geçmek istemiyorum :)

Yardımcı olacak arkadaşlar için bilinmesi gereken ayrıntılar:
Harddisk: Sandisk 128 GB SSD
Disk Formatı: GPT
Hackintosh kurulumu UEFI olarak yapıldı.

Recep BALTAŞ üstatdın daha önceden hazırlamış olduğu videoyu önermeyin, defalarca izledim :)
 
Son düzenleme:
Hangi Rehbere göre kurulum yaptınız?

Benim tavsiye edebileceğim bir Rehber var bununla daha kolay kurulum yapabilirsin. İlk önce Windows sonra Mac OS X, bu yol daha basit bana göre.
Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi - Technopat

Üstat şuan işteyim, akşama Acronis ile Windows'a geri dönüp önerdiğin rehbere göre tekrardan kurulum yapacağım ama bu rehberde Mac kurulumu da, Windows kurulumu da MBR olarak yapılmış, UEFI kurulum tercihimdir, bu rehberi baz alarak UEFI kurulum yapsam nasıl olur acaba ?

Bir an önce mesainin bitmesini istiyorum :)
 
Son düzenleme:
USB ile boot ettiğinde Clover Boot Menüde Clover Boot Options seçeneğine git ve "Add Clover boot options for all entries" seçeneğini seçip tekrar dene.
 
Üstat şuan işteyim, akşama Acronis ile Windows'a geri dönüp önerdiğin rehbere göre tekrardan kurulum yapacağım ama bu rehberde Mac kurulumu da, Windows kurulumu da MBR olarak yapılmış, UEFI kurulum tercihimdir, bu rehberi baz alarak UEFI kurulum yapsam nasıl olur acaba ?

Bir an önce mesainin bitmesini istiyorum :)
UEFI GPT olarak yapabilirsin.
 
Üstatlar, nihayet Windows 10'a dokunmadan El Capitan'ı kurabildim, sürücüler, güncellemeler vesaire herşey tamam...

Şimdi en önemli mesele dual boot olayı...

Clover Configurator ile Windows bölümünü varsayılan olarak ayarlamak istiyorum ama resimde de görüldüğü üzere EFI klasörü mount olmuyor yada ben öyle sanıyorum çünkü resimde de görüldüğü üzere "Continue" kısmına tıklarsam "NO NAME" adında bir diski mount ediyor.
Clover.jpg


"NO NAME" klasörü içerisinde EFI diye bir klasör var ve bu klasörün içeriği şu şekilde...
EFI.jpg

Şimdi ben Clover Configurator ile oluşturduğum config.plist dosyasını "NO NAME" diski içerisinde EFI\CLOVER\ klasörü içindeki config.plist dosyasının yerine kopyalarsam ne olur?

Ayrıca daha da önemlisi Clover Configurator Boot kısmında Windows'un varsayılan olması için ne yapacağım bilmiyorum... Çünkü anladığım kadarıyla Windows da, Mac de UEFI olduğu için aynı boot diskini kullanıyor... Ben şimdi "Default Boot Volume" kısmına ne yazmalıyım?
Boot.jpg
 
Son düzenleme:
Bu Rehberde dakika 31 den sonrasını izele:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında üstte verdiğim Rehber yanlış olmuş, vermek istediğim bu Rehber di. Bu yöntemle Windows loader ile oynamamış olacaksın daha güvenli.
 
Sen şu an Windows yanına kurulum yaptın. NO NAME Windows'un EFI Bölüntüsü. Yapman gereken USB içindeki "Clover" klasörünü NO NAME içine kopyalamak ki, sen bunu zaten yapmışsın sanırım. "default boot volume" kısmına Windows kurulu bölüntünün ismi ne ise onu yazacaksın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı