LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Oyunlar İçin Uygun mudur?

goodtofell

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2013
Mesajlar
1.076
Arkadaşlar bazı kulaktan duyma laflara göre, oyunlar için IPS tercih edilmezmiş. Sizce nedeni nedir? IPS değilse hangi tür monitör tercih edilmeli? Ben bu monitörü almak istiyorum ve çok hoşuma gitti görüntüsü ve ultra wide olması. Sizce oyunlarda ne gibi dezavantaj olur?

Monitör :LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör

Yardımcı olan?
 
Son sistem oyun PC'leri toplayablar hep ips monitör alıyor artık. Oyun için sorun oluşturduğunu ilk defa duydum. Bilen varsa da yazsın aydınlanalım.

Düzenleme: Recep baltaş, ips ekranların görüş açısının daha iyi olduğunu, 5 ms tepki süresi bulunan ips ekranlarda oyunda oynanabileceğini yazmış. Bu durumda linkdeki ekranı almanızda sorun yok.
 
IPS renklerin doğruluğunu ve keskinliğini en güzel yansıtan paneldir. Bir oyuncunun bakması gerekn ilk panel tipi IPS olmalıdır.
 
Teşekkürler arkadaşlar :cool:

Acaba videoların yan taraflarını siyah ekran yani yarım olarak gösterir mi? Bu monitöre sahip olan arkadaş varsa bir yorum'da ondan isterim.
 
Ben kullanıyorum. Videolarda kenarlar siyah oluyor fakat birkaç gün sonra farketmiyorsun bile. Oyunlarda çözünürlüğünü düşürmedikçe siyah kenar olmuyor. Görüntüsü oldukça şık. Ben memnunum.
 
Ben bunun 29" versiyonunu kullaniyorum ve şöyle diyim, bazı oyunlar 21:9 desteği vermiyor örneğin cs:go yani taba bastığında gelen skor tablosu yarışekilde oluyor tam gözükmüyor. Lol WoW Knight destekliyor hepsi düzgün çalışıyor Black Ops3 düzgün çalışıyor bunlar benim denediğim oyunlar. Birde oyunlarda siyah kenar sorunu için monitör ayarlarında genişlet diye bi özellik var onunla cs:go yu 1920x1080p strech şekilde oynaya bilirsin mesela
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı