DDR3 ve DDR4 Nedir?

eGox

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2015
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen gene forumları geziyorum bilgisayar bölümünü falan. Yorumlarda DDR3 eskidi onun yerine DDR4 bir sistem yapsaydın gibi bir yorum gördüm. Bende meraklandım nedir bu DDR diye. Ekran kartında DDR5, RAM'de DDR3-4 falan.. Velhasıl kelam bende bilgilenmek için bir konu açayım dedim, nedir bu DDR muhabbeti ? Yanındaki sayılar neyi ifade ediyor ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DDR3 1600MHZ CL9 ve DDR4 2133MHZ CL14. CL değerlerine bakıldığında DDR3 daha iyi yalnız DDR4 frekans olarak daha iyi. Bu özellikler arasında aşırı fark olur mu? CL değeri düşük olan daha hızlıdır ama frekans değeride çok önemli.
 
Şuan için DDR4 sistem toplamak yerine biraz daha beklemekte fayda var yani. Daha gelişecek belli. CL değerleri 10 falan olmalı. DDR3 9 idi. Emektar ile yola devam edeyim.

Sanırım oyun tutkunları için DDR4 ve DDR3 pek farketmeyecek. DDR4 daha profesyonel iş dünyasına kolaylık sağlıyacak gibi. DDR2'den DDR3'e geçtiğimizdeki etkiyi değişikliği getirmedi sanırım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı