Windows 10'un Yanında Kurulu Olan Linux'u ve GRUB'u Kaldırma

Katılım
11 Temmuz 2015
Mesajlar
497
Çözümler
1
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda Windows 10 bulunuyor fakat yanında birde Ubuntu var. Ben bilgisayarı açarken GRUB menüsünden Windows 10'u seçerek açıyorum. Ubuntu'yu nasıl silerim? Daha öncesinde direk format ile iki işletim sistemini de silmiştim ama GRUB menüsü silinmemişti. GRUB menüsü ve Ubuntu'yu nasıl kaldırırım?
 
Bu konu hakkında bilgi sahibi kimse yok mu. Benim de aynı konuda bilgiye ihtiyacım var ve bundan sonra da çok kişinin ihtiyacı olacaktır. Ne yazık ki kaynaklar şu an çok yetersiz.

"Windows 10 ve linux" konusunu önemsemeliyiz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ortamında; easybcd adlı programla yapabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=6SFJlDO1OGE
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada win7 için anlatılmış ama aynı şekilde yapılıyor.
 
Bootice programı yardımıyla harddiskinizin mbr (master boot record) unu grub2'den windows nt6 ya çevirin. install - save mbr deyin. böylece ilk açılışta grub2 pas geçilecek direk windows açılacak.
linux ve grubdan tek hamlede kurtulmak için minitool partition wizard işinizi görür (çünkü grub.cfg dosyası ve grub ın çalışması için gerekli dosyalar, linux un kurulu olduğu sürücüde boot/grub klasörünün içindedir) sözkonusu sürücüyü ntfs biçiminde formatlamanız yeterli.
 
Ama şöyle bir sorun var Ubuntu hala mevcut yani kaldıramıyorsun.

Ubuntu hala mevcut yani kaldıramıyorsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı