Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

@Miracksej, onca para harcayıp AMD sistem kurmak ne kadar mantıklı? (n)
Hele ki, 980 Poseidon'u hak edecek bir AMD donanımı göremiyorum. Belki gelecekte...
 
image.png
Merhaba,
Bunları almaya karar verdim fakat bu sitede bu rakorlara uygun akrilik bulamadım. :eek: Eğer öüsaitseniz bir bakabilir misin ? onun dışında sistem iyimi herhalde ya sarı ve siyah ya da kırmıı ve siyah yapacağım. İyi forumlar !
 
@Mert Can Ayhan, seçtiğiniz rekorların iç çapı 12mm, yani size dış çapı 12mm olan akrilik boru lazım.
Yani bu.

Rekli boyalarla hiç uğraşmayın, istediğiniz renkte akrilik borular var, renkli boru da seçebilirsiniz.
Seçtiğiniz listede sıkıntı yok.
 
Fakat renklerde çok hoş oluyor geçen bir tane izlemiştim bulursam link atarım, bir arkadaş başta süt gibi bir beyaz tonu döküyor sonra kırmızı enfes bir renk ortaya çıkarıyor çok hoşuma gitti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İşte bu çok güzel oluyor. :)
 
O renklendiricilerin herhangi bi zararı yok ama sıvı değişimi sonrası çok uğraştırıyor... (Renklendiricinin rengi cama dahi yapışıp zor çıkıyor) Tabi sıvı değişim sonrası aynı renk yaparsanız sorun olmaz. Tercih sizin :)
 
@Miracksej, onca para harcayıp AMD sistem kurmak ne kadar mantıklı? (n)
Hele ki, 980 Poseidon'u hak edecek bir AMD donanımı göremiyorum. Belki gelecekte...
Sistemim hazır kullanıyorum zaten sadece sıvı soğutma eklemeyi düşünüyorum dediğim gibi anakartım Asus Crosshair V Formula Z işlemcim Amd Fx9590 Ram Corsair Vengeance 32 GB 2400Mhz Ssd 240 Gb Kingston HyperX vs vs diye gidiyor işlemci için Corsair h100i sıvı soğutma bağlı gerekirse o sıvı soğutmayı iptal edip ekran kartı ile birlikte Custom yapabilirim Ekran kartı Asus Gtx 980 Poseidon sıvı soğutma işini hallettiğimde bir tane daha alıp SLI yapmak istiyorum intel sistem toplamamı falan söylemeyin bu sistem fazlası ile yeterli sadece custom için yardımcı olmanızı bekliyorum.
 
Hocam googlede custom sıvı soğutmada aratınca düzgün anlatım yapan nadir sitelerden çıktınız hemen kayıt oldum ve size yazıyorum
Banada Çok pahalı olmayacak şekilde custom sıvı topluyabilir miyiz üst limit 600 tl diyelim
Sİstem:
CASE: Gigabyte sumo Y
CPU: AMD FX 6100 4.2 ghz oc li kullanıyorum
Motherboard: ASUS M5A99FX PRO R2.0
GPU: ASUS GTX 760
RAM: 2x4GB Corsair 1600 MHZ Ram.
PSU: Caugar 80+ 750W
Hocam siteye baktım ama hiçbir bilgim yok, hangi somunları felan alacağım bilmiyorum yardımınızı rica ediyorum :)
teşekkürler.
@er36po
 
Merhaba @er36po başka şeylerde alacağımdan biraz düşürdüm soğutmayı açıkcası zaten 2 rezervuar zoe olacaktı eksik var mı bu soğutma da ? ya da rakorlar yeterli mi sizce biraz daha ekleyeyim mi ? şu 90 derecelik parça için o düz rakorlardan almalımıym sizce şu an bu kadar yeter diye tahmin ettim tek kallan stop fitting ler... :) çok sordum yine :) ben sizden oğrendiklerim kadarı ile sistem şu an hazır alımabilir diyorum eksik ya da fazlalık olarak düşündukleriniz varsa duymak isterim. :)

image.png image.png
 
Son düzenleme:
@kekomanyak, maalesef 600 TL ile Custom soğutma toplayamazsınız, ancak 2. elden bulmanız mümkün olabilir o da çok zor.
Anlayacağınız, yalnızca ekran kartını soğutmanız yaklaşık 1.000 TL'ye mal olacaktır. Size tavsiyem CPU için güzel bir hava soğutma alıp idare edin. İleri zamanlarda da Custom yapmaya değecek bir sistem toplayın. (Bu sistem için fazla bara harcamayın derim.)

@Mert Can Ayhan, 2 adet radyatör var ise size 14-16 rekor lazım olacak. Köşe rekorlarının sayısı ise size bağlı... Yani yapacağınız, çıkaracağınız köşe sayısına bağlı. Onun dışında listede eksik yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı