Driver IRQL Not Less or Equal Hatası

Verifier aracını daha şimdi kapattım. O süre zarfı boyunca sadece bu gönderdiğim mavi ekranı verdi. Cmedia'yı atlamış olabilirim akşam ki dalgınlıkla hemen aida 64 raporunu gönderiyorum.

Üstad ben normalde 1 seneye yakındır böyle kullanıyorum hiç böyle yapmamıştı. Belleklerim 1600 mhz olarak ayarlı ve XMP açmıştım. Şu ana dek bir sorunu yoktu. Driverdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Aida 64 raporu:Report.htm | Dosyaupload.com

Çünkü tüm test programlarında en az 1-2 saat stress testi yaptım. Maksimum cpu sıcaklığım 77-80 dereceyi geçmedi bu testlerde.
 
Döküm dosyasında hata, verifier etkinken alınmış gibi görünmüyor ama önemli değil hata hatadır. Ayrıca döküm dosyasında hız aşırtma da görünmüyor ama böyle bir yapılandırma yaptıysan bunu varsayılan ayarlara alarak bir süre bilgisayarı kullan. Alınan hata; sürücüden, uyumsuz bir donanımdan, hız aşırtmadan vb. sebeplerden olabilir çünkü döküm dosyası doğrudan bir aygıt veya sürücü göstermemekte bunun yansımasını göstermekte. Dolayısıyla bunun tespit edilmesi lazım.

Senin yapmış olduğun hata şu; temiz kurulumdan sonra belirlediğimiz temelin dışına çıkman. Cmedia'yı kullanman, hız aşırtma yapman, herşeyi şüpheli hale getiriyor. Oysa temel olarak sistemi bir süre kullansan ve bu esnada hata oluştuğunu görsek ona yönelirdik. Ben raporu inceliyorum.
 
Verifier etkindi kapatmadım. Bütün gece bilgisayarım açık kaldı üstad. O hatayı aldıktan sonra kapattım Verifier ve direk olarak hatayı paylaştım. Hatayı da yeni verdi. Hız aşırtmalı olarak kullanıyorum zaten sistemi üstad 1 seneye yakın. Böyle hiç yapmamıştı.

Birde üstad Cmedia sürücüsünü ben yüklemedim. Ne sürücüsü o ? Senin attığın sürücüleri yükledim sadece. Ondan sonra skype teamspeak vb programları indirdim.
 
Kontrol ettim, Cmedia yapımcısı olarak görünen (PLTGC.sys) plantronics GameCom ile kullanılan ses sürücüsü ve tarihi eski. Fakat, hataya kesin bunun yol açtığını söylemek zor. Şimdilik bir süre bu aygıtı kullanma, komut istemini yönetici olarak açıp sfc /scannow komutunu çalıştır. Hız aşırtma olayına çok takılma ille de sorun olacak diye bir şey yok ama önce sistem kararlılığını görüp hataları gidermek lazım. O yüzden varsayılan ayarlar ile (hız aşırtma) kulaklığı kullanmadan bir süre bilgisayarı kullan. Bir süre sonra tekrar hız aşırtma yap ve yine bir kaç gün kullan hata oluşup oluşmadığını görelim. Daha sonra kulaklık ile bir süre kullanırsın neticeyi görmüş oluruz.
 
Tamamdır üstad. Hız aşırtmayı kapatıp normal ayarlarına çekiyorum. Driverlarını vs sildim Platronic Gamecom'un. Kulaklığı driver olmadan kullanırım sadece 7.1 den mahrum kalmış oluyorum.

Şimdi Scannow yaptım üstad. Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log windir vs. diyor
 
Tamam bu şekilde bir süre (hata oluşmayıp bıkana kadar) bilgisayarı kullan ve ondan sonra tekrar hız aşırtma yaparak kullan. Sonucu görelim. Şu an için şüpheli görünen bu iki şey var bunlardan emin olmamız lazım. Bu arada on board ses kartının 7.1 desteği var onunla kullanılamıyor mu? Aşağıdaki realtek sürücüsünü kurup deneyebilirsin.

http://download.msi.com/dvr_exe/realtek_hd_audio.zip

Ek: SFC ile daha sonra ilgilenebiliriz şu an için pek önemli değil (büyük ihtimalle opencl.dll :) ).
 
Bunu kurayım o zaman üstad. Artık canım çok sıkıldı hiç olmayan şeyler başıma geliyor. Sinirden başım ağrıdı üstad. Dediğin gibi bekleyip göreceğiz.
 
İnşallah üstad.

@cRea80 Sonunda kafayı sıyırdım abi. Gittim bilgisayarcıya verdim. Adamlar 2 gündür bakıyor bilgisayar mavi ekran vermiyormuş. Kablo vs olma ihtimali var mıdır ? Mesela Power Supply güç kablosunda.

En son Gene Irql Not Less Or Equal vermişti. :)
 
Güç kablosu bu tip bir soruna yol açmaz. Bilgisayarcıda mavi ekran hatası vermiyorsa harici olarak kullandığın donanım veya bağlantılardan, alınan hataya göre ağ (ethernet) kablosundan kaynaklanıyor olabilir. Ağ kablosunu ve bağlantılarını gözden geçir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı