SSD'nin Sisteme Etkisi Nedir?

İsimliOyuncu

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
503
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma SSD almayı planlıyorum. Benim istediğim masaüstü, internette gezerken bilgisayarımın kasma, donma, takılma yaşamamasını sağlamak. SSD aldığımda bu sorunun önüne geçebilir miyim ? Sistemim:
- İntel İ3 4160 İşlemci
- Corsair 4 GB RAM
-Sapphire R7 250 Ekran kartı
- Wd Blue 1 Terabyte Harddisk
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD aldığın zaman elbette fark edecektir. Fakat almışken bütçen elveriyorsa 4 gb ram daha alıp 8 gb ram yapmak çok iyi olur.
 
Sata 2 de bile SSD HDD'ye göre çok fark ediyor. Tamam 7200RPM lik HDD'ler 120/100 MB'lara ulaşabiliyor ama aynı anda yapabildiği işlem çok az. Benim laptopdan 5400RPM disk çıktı. 80/70 MB larda kalmıştı. SSD ile yaklaşık 250/225 MB gibi değerleri buluyor. Yani eskiden ilk işim bilgisayarı açmak olurdu. Şimdi ise bilgisayara oturuyorum, tuşa basıyorum, fareyi açıyorum (Kablosuz o yüzden) laptopun uzaklığını ayarlıyorum açılıyor. Eskiden olsa yaklaşık 2-3 kat daha yavaş açılcakdı. Eğer pc'de sata 3 varsa hiç düşünme direk al. 2 katı daha hızlı açılır.
 
SSD' yi hızlı yapan şey tepkime süreleridir. En kötü SSD' yi bile alsanız en iyi HDD' den kat ve kat hızlı olacaktır.
 
Arkadaşlar kusura bakmayın. Cezalı olduğumdan cevap veremedim. Bilgisayarıma SSD'nin yanı sıra 8 GB RAM daha takviye edip 12 GB RAM yapacağım. Benim işlemcim İ3 4160. Sistemime SSD ve RAM takviyesi yaptıktan sonra bilgisayarım gerçekten hızlanır mı ?
 
Genel kullanım internetden bahsediyorsan muazzam derecede fark edecektir :). Oyun için ise yükleme ekranları hızlanacaktır ve RAM' in yetmediği oyunlardaki takılmaları engelleyecektir RAM arttırmanız.
 
Biran ekran kartı nasıl takıcaksın dedim. Masa üstü imiş. Oyun için ise ekran kartınıda değiştirmen iyi olucakdır. Hatta ilerde ister işlemciyi bile değiştirisin. Yada anakartı,işlemciyi ve rami değiştirsin. Elindeki parçalarıda kullanırsın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı