AMD Zen İşlemcilerin Fiyatı

Sizofree

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2015
Mesajlar
94
Herkese selamlar, PC toplamayı yaza bıraktım. Bu sürede Zen işlemciler çıkar mı? Kaç para civarında olur? Birde bu işlemciler çıkınca buna uygun anakart olması lazım onun çıkması ne kadar sürer?
 
2016 ortalarında deniyor bir aksilik olupta ertelemeseler. Anakartların ne zaman olacağını bilmiyorum. İşlemcilerden sonra çıkacaktır diye tahmin ediyorum.

Aynı anda çıkarlar bence, öyle saçmalık olmaz, piyasada işlemci olacak ama onu takacak anakart bekliycez öyle mi :) İşlemci örneklerini göndermişlerdir çoktan firmalara.
 
Fiyat konusunda birşey demek yanlış olur. Çünkü fabrikasyon süreci ve mimaride çağ atlayacak AMD bunu fiyatlara yansıtma ihtimalleride mümkün.
 
32NM' den 14-16NM' e ulaşmak ve mimarinin köklü olarak değişmesi fiyatları olumsuz etkileyecektir. Ama İntel' de benzer bir tablo çizerse iki firma arasındaki rekabet tavan yapıcaktır ve üreticiler üste çıkmak için fiyat düşürecektir. Önceki işlemcilerdede olduğu gibi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı