HDMI üzerinden ses aktarımı sorunu

abaayyy

Kilopat
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
142
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğr.
HDMI sesi GTX 960M'den değil de, Intel den alıyor. NVDIA, Intel Graphics ve Realtek sürücülerini güncelledim. Her biri son sürüm. Maalesef sorun düzelmedi. Harici ekran kartı devreye girdiğinde HDMI'dan ses alamıyorum, ses notebook' tan geliyor. HDMI'dan aktarılan sesi değiştirme imkanım var mı? Windows 10 kullanıyorum.

ekrn.jpg
 
Kardeşim değiştirebilirsin bunu denetim masası ses kontrol merkezinden yapacaksın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef belirttiğiniz gibi bir alan Denetim Masasında mevcut değil ve Denetim Masasındaki ses kısmında bahsi geçen konuda herhangi bir değişiklik yapılmıyor.
 
Kardesim bu attigin fotografta ses kismindaki bolumde istedigin yere gelip varsayilan olarak kullan deyip birde öbürünü yani kullanmak istemediğine devredışı birak secenegini secerek ayarlayabiliyorsun diye biliyorum. Daha sonra o bulunduğun sayfayi kapatmayarak isin bittikten sonra ayni yaptigin islemleri tersine yaparak geri donebilirsin. Ben bu yöntemle yapmıştım. Televizyonda goruntu vardı ancak laptoptan ses geliyordu bağlandığımda bu yol ile yapmistim. Yardımcı olur insallah(mobilim yazım yanlisi olabilir)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef anlattığım şey çok farklı. Fotoğraf çekilirken Realtek varsayılan olarak kalmış. Bahsettiginiz ayarın farkında ve yıllardır kullanmaktayım.
 
Maalesef anlattığım şey çok farklı. Fotoğraf çekilirken Realtek varsayılan olarak kalmış. Bahsettiginiz ayarın farkında ve yıllardır kullanmaktayım.
Peki daha onceden bagladiginda hic ses almisligin oldu mu ? Bazen ses gelip bazen gelmemesi de olabiliyor. Bir de demin bahsettigim konu da devre disi birakarak yapmayi denemis miydin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ozaman kardesim bir de son bildigim su var ;
Ekran kartin guncel degilse guncelle,guncel ise kaldirip bastan kur ve kurarken ozel>hd ses ayarindaki secimi kaldirip dene istersen ya da ilk olarak ekran karti ayarlarindan ses bolumune gelip hdmi secme yeri varsa onu secerekte yapabilirsin.
 
Son düzenleme:
Hocam Aynı sorunla karşılaştım bende 32 inç led tv yi monitör olarak pc kasamda kullanıyorum hdmi ile ekran kartı çıkışından baglantı yaptığımda ses 5+1 hoparlör sistemimden geleceğine hdmi üzerinden geliyordu. Ama bunu düzelttim denetim masasında ses denetimini kurcalayın çözersiniz çözemezseniz facebook hesabınız varsa buradan isim soy isim bilginizi verirseniz sizi eklerim uzak bağlantı ile probleminize çözüm bulabilirim tabi sizin isteğinize kalmış. İyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Aynı sorunla karşılaştım bende 32 inç led tv yi monitör olarak pc kasamda kullanıyorum hdmi ile ekran kartı çıkışından baglantı yaptığımda ses 5+1 hoparlör sistemimden geleceğine hdmi üzerinden geliyordu ama bunu düzelttim denetim masasında ses denetimini kurcalayın çözersiniz çözemezseniz facebook hesabınız varsa buradan isim soy isim bilginizi verirseniz sizi eklerim uzak bağlantı ile probleminize çözüm bulabilirim tabi sizin isteğinize kalmış.İyi günler
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Tam olarak nereden problemi çözdüğünüzü tarif ederseniz ben de rahatlıkla çözerim.
Windows 10 (64 bit Pro) kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı