Witcher oyunları hangi sıra ile oynanmalı?

TurtleCanUsePC

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
1.097
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunları oynamadan önce tüm kitapları mı bitirmem lazım? Kronolojik sıraya göre ilerlemek istiyorum. Witcher'ın ilk 3 kitabını (son dilek, kader kılıcı, elflerin kanı) okudum.
 
Witcher Enhanced Edition, Witcher 2 Assasin of Kings, Witcher 3 Wild Hunt diye oynayabilirsiniz. İlk sürümü aldım mekanikleri taş gibi olduğundan iade ettim. (Remake oyunu çıkarsa öyle oynayın 1 sürümünü)
 
Witcher enhanced Edition, Witcher 2 assasin of kings, Witcher 3: Wild Hunt diye oynayabilirsiniz. İlk sürümü aldım mekanikleri taş gibi olduğundan iade ettim. (remake oyunu çıkarsa öyle oynayın 1 sürümünü)

Remakaye çok var diye biliyorum kendim bütün seriyi 20TL'ye alalı birkaç gün oldu bitiremedim 1. seriyi sildim bende oyunları.
 
Herkese teşekkür ederim şu an kitaplar çok sarıyor tüm kitapları bitirip 1. oyunun hikayesini YouTube'dan izleyip 2. oyun ile devam edeceğim.
 
Oyunları oynamadan önce tüm kitapları mı bitirmem lazım? Kronolojik sıraya göre ilerlemek istiyorum. Witcher'ın ilk 3 kitabını (son dilek, kader kılıcı, elflerin kanı) okudum.
1. oyun remake çıkıcak zaten 2'yi oyna sonra 3'ü ordan 1'e geçersin
Kitaplar ile oyunun hikaye tarafinda baglantisi yok. Direkt oyunlara girisebilirsin ama ilk oyun artik cag disi kaldigi icin hikayeyi okuyup ikinci oyundan baslayin derim.
oyun kitapların bittiği yerden başlıyor diye biliyorum.
 
İlk oyunun hikayesini çok severim. Ama istiyorsan yeniden yapılmasını bekle. Ama oynamanı öneririm.

İlk oyunu kolay seviyede oynarsan daha iyi olur. Çünkü ilk yaptıkları oyun olduğundan, iksir, yağ gibi şeyler için bayağı uğraşman gerekiyor. Hatta bazı iksirlerin formüllerini yüksek fiyatlı parşömenleri satın alarak öğreniyorsun. Yani o parayı kastıracak bir gidişatı da yok. Genellikle sonlara doğru ancak iksirlere sahip oluyorsun ve çoğu iksirle rahat kesilen yaratıkta o iksir olmuyor.

Ayrıca ilk oyun için PC Gaming Wiki önerilen bazı iyileştirmeleri yapmanı öneririm.

Oyunu yaptıkları Bioware motoru biraz sorunlu, o yüzden çökme sorunu yaşamamak için yapman gereken ayarlar var. Ayrıca FPS değerlerinin şehirlerde falan düşebileceğini söyleyebilirim.

Dar koridor oyunlara alışkınsan ve grafik takıntın yoksa Witcher 1 çok canını sıkmayacaktır. Dövüş sistemi doğru zamanda tuşa basma odaklı olduğundan, başlangıç yerinde direktifleri düzgün okumazsan anlamayabiliyorsun. Ama genel olarak evren hikayesini, lineer yapısından dolayı iyi anlatan bir oyun. İkinci oyun için de aynı şeyi söyleyebilirim. Son oyunda bence açık dünya sisteminden dolayı o atmosfer bayağı dağılıyor ama tabii ki kötü değil.

Witcher 1'in ayrıca haritalarda sürekli oradan oraya yürüme olayı yorucu. Onun için şu modu kullanabilirsin.

Benim gibi eski kafa oyuncular için öyle çok katlanılamaz bir oyun değil. Ama oyunlarda rahata alışan yeni oyuncular için zorlayıcı olabiliyor.
 

Geri
Yukarı