Windows 10 Oyun Oynarken Mavi Ekran

darkageman

Kilopat
Katılım
7 Mayıs 2015
Mesajlar
1.328
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ticari Bankacılık
Arkadaşlar bugün oyun oynarken mavi ekran hatası aldım.

Minidump:032616-4171-01.rar


Bilgisayar parçaları garantiden 0 olarak yeni geldi gene mavi ekran. Delirmemek elde değil.

@cRea80 Üstad yardımını bekliyorum. Bilgisayar parçalarımı garantiye yolladım işlemci anakart ve ssd değişti. Hala mavi veriyor Ramlerimi XMP moduna almıştım onuda kapattım Oc Genie kullandım.
 
Aynen öyle abi. Kutuladım kulaklığı bugün yarın kısmetse arayıp göndereceğim.

@cRea80 Abi format atacağım neden dersen C-Media sürücüsü sildiğim halde gözüküyor Verifier'da. Temiz format atıp ondan sonra Verifier ile test edeceğim. Daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Abi birde Microsoft cevap yazmış. Cevapta şu şekilde:

Merhaba ömer başarankoç, ,
Ben Minidump dosyanızı inceledim ve PLTGC.sys yani C-Media USB Audio Driver da sorun kaynaklandığı belirtilmektedir.
Sizden ricam üretici firmadan belirtiğim driver güncelleyiniz. Sorununuzun devamında, bilgisayarınıza bağlı tüm UBS bağlantıları çıkarıp tekrar hata alıp almadığınızı kontrol ediniz.
Windows ile herhangi bir sorununuzda tekrar iletişime geçmekten çekinmeyiniz.
 
Formattan sonra daha önce belirttiğim şekilde kurulumu yaparsın (önce windows güncellemeleri). Zaten soruna yol açan şey belli, ama inatla üstüne gidiyorsun. Kulaklık sürücüsü olmadan bilgisayarının stabilitesini bir türlü göremedik :)
 
Abi gidiyor kulaklık aradım firmayı. Adamlar bana şey diyor başka bir şey yapıyordur sorun olmaz vs için rahat etmek istiyorsa gönder dediler bende göndereceğim yarın kargolayıp.
Haklısın bu konuda çok inat ettim salaklığım yüzünden hala uğraşıyorum abi. Şimdi yok sorun yok deyip gönderseler bile kullanmayacağım gidip Logitech veya Steelseries bir kulaklık alıp yoluma devam edeceğim. Ama sistem stabilitesini görmek lazım dediğin gibi. Akşama format güncellemeleri hallderim. Sabahtan verifier açıp bırakırım. Öğleden sonra evdeyim kısmetse test etmiş olurum kendi gözümle.
 
Formattan sonra tüm Windows güncelleştirmelerini yapıp başka yazılım kurmadan AIDA64 ile de sistem kararlılık (stabilite) testi yapabilirsin.
 
Tamamdır abi. Onu da yaparım.

@cRea80 2 gün boyunca problem yoktu abi. Bugün gene mavi ekran verdi kulaklığı kullanmıyorum garanti firmasına gönderdim. Afd.sys adıyla mavi ekran verdi. Ne diyeyim artık harbi illallah ettirdi beni.

Minidump: 050216-3796-01.rar

1.5 gün boyunca Verifier açık kullandım. Abi artık anlam veremiyorum. Neden yani niye yapıyor abi. Ramlerde uyuşmazlık mı var artık ne yapsam yaranamıyorum ya.

Harbi diyorum abi artık o kadar çok canım sıkılıyor ki anlatamam. Bilgisayarcılara veriyorsun bir şey yok diyorlar. Herkez birşey diyor. Sorun üstüne sorun.

2.mavi ekran minidump: 050216-3718-01.rar

Tekrar Verifier açtım abi böyle kullanacağım 1 hafta.
 
afd.sys için aşağıda eklediğim komutu komut istemcisini yönetici olarak açıp çalıştır ve bilgisayarı yeniden başlat. Verifier etkin olarak hatayı görebilirsek daha net bir sonuca ulaşabiliriz. Bilgisayarı sıfırdan tekrar kurmuş muydun? Öyle ise AIDA64 raporu paylaşırsan bazı şeylere bakmak isterim.

Kod:
netsh winsock reset
 
@cRea80 Abi 1.5 gün Verifier açıktı hiçbirşey olmadı. 1 hafta Verifier açık kullanacağım emin olmak için.

İstediğin AIDA64 raporu: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Chipset sürücüsünün intelin sitesinde yeni sürücüsü var. Korkudan onu bile kurmuyorum artık abi.

Sıfırdan kurulum yapmıştım abi.

@cRea80 Şimdi Verifier açıkken bilgisayar bir anda kilitlendi yeniden başladı.
 
Bugün 12:15 gibi bir mavi ekran girdisi görünüyor, onu ve daha yenisi varsa paylaş inceleyeyim. BIOS'u mutlaka varsayılan (default) ayarlara getir ve sadece belli başlı özelleştirmelerini yap (boot sıralaması vb.). Aşağıda bağlantısını verdiğim Intel yonga seti kurulum dosyasını bilgisayarına indir klasöre çıkart. Daha sonra Win+R tuşlarına basarak çalıştır penceresini aç. Dosyayı çıkardığın klasörde, SetupChipset adlı bir dosya var. Bu dosyayı fare ile tutup, çalıştır penceresindeki adres satırına doğru sürükle (Bu satırda daha önceden yazmış olduğun bir şeyler varsa mutlaka önce onu temizle). Dosyayı buraya sürüklediğinde dosyanın bulunduğu yol adres satırında görünecektir. Şimdi adres satırının en sonuna gel bir boşluk bırak, -overall yaz ve Tamam diyerek kurulumu yap, ardından aşağıda eklediğim log.bat dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır işlem tamamlanınca bilgisayarı yeniden başlat ve AIDA64 raporu paylaş inceleyeyim.

Intel yonga seti (v10.1.1.18): MEGA

Log.bat: MEGA
 
Şimdi abi bugün hiç mavi ekran vermedi. Dün gece 2 kere verdi 5'er dakika aralıklarla. İkisininde minidump dosyasını paylaştım. Şimdi Verifier etkin iken bilgisayar bir anda kilitlendi. Siyah ekran oluştu ve yeniden başladı. Dediklerinin hepsini harfiyen şu an itibariyle yerine getirdim. Bir anda kilitlenip siyah ekran verip yeniden başlaması bana biraz garip geldi.

AIDA 64 raporu: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı