Hangi tür lamba ile aydınlatma yapılmalı?

Arkadaşlar led tasarruflu olarak gözüküyor ama ömrü söylediklerinin 10/1i kadar. Bir yılda 3 kere patladıktan sonra tasarruflu ampule geri döndüm.
 
1/10 demek istiyorsun sanırım.
Patlamasının başka sebepleri vardır; aldığın seri kusurlu dahi olabilir. Bende Osram, Philips hatta Joey's bile var, sıkıntı yok.

Ana konu ile ilgili olarak:

İyi ürünlerde toplam kaç açma kapama, ne kadar süre yanabileceğine dair bilgiler verilir ve tabii ki harcadığı güç (Watt) ve verdiği ışık miktarı(Lümen) da. Alırken hep bu değerlerde gözün olsun.

Lümen değeri artınca belli bir noktadan sonra tasarruflu ampul ile daha yakın güç tüketimi söz konusu olabiliyor ama o noktada fiyat konusunda iyi ledler el yakıyor (oysa çalışırken bile soğuklar :ROFL:). Adamakıllı oturup farkı verince kendini amorti ediyor mu ya da etse bile o önceden yatırıma değer derecede mi diye hesap yapman gerekebilir. Yani günün sonunda, kullanım özelliklerine göre 1500 lümenlik Philips Tornado :neo: daha avantajlı olabilir.

Ufak odalarda led, güçlü aydınlatma için ise maliyetine göre led veya tasarruflu ampul kullanabilirsin.

Sağladıkları lümen değerleri senin için yeterliyse ufak oda ya da dar alanlarda 3-5 Wattlık led ampul dahi kullanabilirsin, tamamen beklentilerin ile alakalı.
E14 duylu avizen varsa adaptör ile E27'ye çevirip çok daha fazla ışığı daha az maliyetle de sağlayabilirsin.;)

Led alırken aydınlatma açısını da dikkat etmen gerek.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı