ASUS X550JX RAM Upgrade Sonrası Sorun

Ali Coşkan

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar bilgisayarımın modeli : ASUS X550JX XX099d

Bilgisayarımda bulunan ram yeterli gelmediği için boşta bulunan slota ram eklemesi yaptım.
Ram eklemesinden sonrası kimi zaman bilgisayarı kapatma aşamasında kimi zamanda oyun oynarken driver power state failure hatası almaya başladım.
Bunun üzerine ramin bozuk olduğunu düşünerek servisine yolladım yeni ram elime dün itibari ile ulaştı ancak rami taktığımda hatanın devam ettiğini gördüm.
Farklı marka RAM'ler ile yaptığım denemelerde aynı sonuçları verdi.Yardımlarınızı bekliyorum. Minidump dosyalarını aşağıda paylaşıyorum.
dump.rar

Sorunum devam etmekte yardımlarınızı bekliyorum.
 
Cevaplarınız için teşekkürler öncelikle isteğiniz üzerine format attım Win 10 64.bit işletim sistemi kurdum. Sorun ile 2-3 saat boyunca karşılaşmadım. Ancak ertesi gün bilgisayarı açtığımda sorunun devam ettiğini gördüm. Aldığım ramin markası ve özellikleri : 4Gb Kingston 1600 mhz
 
Öncelikle ilginiz için tekrar tekrar teşekkürler. Rami çıkarttığım taktirde hiç bir problem yaşamıyorum. Ram de problem olduğunu düşündüm başlarda ama yaptığım testlerde ramde problem olmadığı kanısına vardım. Farklı markada ek olarak bir ram daha denedim ondada aynı sorun ile karşılaştım. Ek olarak bios konusuna gelirsek yaklaşık 1-2 ay öncesinde biosu güncelledim X550JAS209 vardı şu an baktığımda ise X550JAS204 görünüyor o konuda ayrı bir muamma benim için :lanet: Önerilerinizi bekliyorum.
 
Üzerinde tek boş slot bulunuyor bilgisayarın diğer rami bildiğim kadarıyla gömülü. Ve aynı seriden diğer laptoplara baktığımda yanında ram arttırma seçeneği olarak kingston sunuluyor cidden olabilir mi böyle bir şey
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı