Telekinezi Gerçek mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyin ile objeler arasında böyle bir ilişkiyi kanıtlayan bir şey olmadı şimdiye kadar. Teoriler var sadece ve bu işe yıllarını vermiş insanlar hala araştırıyor, "böyle bir şey var" ya da "bu gerçek" diye kestirip atmak pek doğru değil. "Bence böyle bir şey olabilir" demeniz daha doğru.
 
Ben yapabiliyorum mesela. Konmuş bir sineğe doğru, o sineğin uçup gitmesini düşünerek yavaş yavaş yaklaşıyorum, sonra uçup gidiyor. :) Şakası bir yana, telekinezi diye bir şey olduğunu sanmıyorum. (-e göre) durağan bir cismi harekete geçirmek için en azından bir kuvvet uygulamak gereklidir. Bunun, beynin içinde bulunan o "mükemmel mistik" güç ile yapabileceğini hiç sanmıyorum. Yapan kimse varsa da, (ya da siz değil de "bir arkadaş" denilen arkadaşlarınız varsa) lütfen gidin bir bilimsel laboratuvara ve kontrollü deneyler ve gözlemler altında bunu yapın. Avrupa'da bir çok bilim laboratuvarı "gelip burada telekinezi yapana bilmem kaç milyon dolar vereceğiz" gibi şeyler de ortaya attı. Bulun birini gidin, hayatınız kurtulur en azından. :) Kendinizi düşünmüyorsanız da bari bilimi düşünün. :p

(Not: Telekinezi, telepati, beynin %5'inin kullanımı gibi şeylerin, insan egosu yüzünden uydurulmuş motivasyon araçları olduğunu düşünmekteyim şahsen.)
 
Senin bu sorduğun soru üzerine çok tartışılır ancak mantık açısından sevdiğim bir felsefi soru gibi duruyor; Karşı konulamaz güç, Hükmedilemez kütle ile karşı karşıya gelirse ne olur ? tarzı. Ancak bana kalırsa bir takım hilelerle yapılıyor.
 
Arkadaşlar biraz bilimsel bakarsak bu düşüncenin bilime çook çok uzak olduğunu görebiliriz ayrıca işin dini bölümünede bakıcak olursak eğer böyle şeylere inanıyorsanız imanınız zayıflıyor demektir.
 
Hile... Beyin gücü diye bir şey yok, elektromanyetik alanı var ama etkisizdir.. Etkili olsa bile gel gelelim bunu nasıl isteğine göre şekillendiriyorsun :D Sağ gözünü kapatınca kaşık sağa, sol gözünü kırpınca kaşık öne mi bükülecek :D Elektromanyetik kuvvetten böyle faydalanamazsın.

Bir amfi (güçlendirici) ve uygun tertibatla aslında böyle bir cihaz yapmak çok kolay ve yapılıyorda. Mesela EEG (Elektroensefalografi) cihazı beyin dalgalarınızı algılar ve ona göre kollar oynayarak, kağıda şekilleri çizerler. Gözleri kapatınca olan farklı bir dalga vardır. Mesela bu dalgayı alalım; Bu dalganın alıcısı olan kol bir anahtara bağlanabilir. Böylece gözlerinizi kapatarak yani beyin gücünüzle bir ışığı yakıp söndürmüş olursunuz. Tabi bu tamamen bilimsel ve telekinezi ile alakasız birşey. Eğer telekinezi gibi sahtebilim şeylerini yapabildiğini öne süren varsa, randiye gitsin, ispatlayana 1.000.000dolar veriyor. Ama daha bu tür doğaüstü birşey ispatlayabilen çıkmadı.
 
Arkadaşlar bilmiyorum hepiniz "öyle birşey yok" "kanıtlanmadı" "kimse yapamaz" tarzı şeyler söylesenizde , ister inanırsınız ister inanmazsınız ben bunu uzun süre uğraşlar sonucu başardım. benim gibi uğraşıp yapan arkadaşlarım da oldu. içinde yemek olan bir tabağa bir süre bakarak ve odaklanarak bir şekilde dönmesini düşündüm ve döndü. 360 derece dönmedi tabi ama tabak sanki birisi döndürüyormuş gibi döndü . yaklaşık 5 derece dönmüştür en fazla. onu geçtim kibrit söndürme (pyrokinezi) gibi şeyleri de denedim ve yaptım. Kafede 10 kişinin gözü önünde yaptım. 5 tane kibrit çıkardım tek tek yaktım . sönme sürelerini not aldım. doğru hatırlıyorsam genelde 15-20 saniye arası sönüyorlardı. sonra dedimki "bu sefer pyrokinezi ile söndürmeye çalışacağım" ve kibriti yaktıktan 2-3 saniye sonra söndürdüm. Bazılarınız bunların bilimsel açıklaması olduğunu, bazılarınız bunun şans olduğunu savunacaktır elbette. Ayrıca her zaman olmayan bir şey bu.
 
Soğuk savaş sırasında bununla ilgili deneyler yapılmış. Ruslar telekinetik yollarla bilgi edinmeyi denemişler. Çok ilginç yetenekleri olan insanlar var. Bunun bir belgeseli olması lazım izlemenizi tavsiye ederim. Hiçbir şey aksi kanıtlanana kadar imkansız değildir!
 
Beynimizin temas gerektirmeyen kuvvet olmaksızın sanal partiküllerle yani manyetik alan yardımıyla bir nesneyi mesela başının dibindeki demir çiviyi çekmesi için beyiniçi nöronlar arası impuls iletiminde gönderilen yükler (amper) birimsel olarak mA cinsinden değil en az A civarında olmalıydı (yüklerin yeteri manyetik alanı yaratması için), nöronlar A biriminde elektrik sinyali gönderselerdi beynimizde sağlam hücre kalmazdı. Manyetikten farklı olarak elektriksel iletimden dolayı elektronlarda enerji değişiminden kaynaklanan zayıf enerjili elektromanyetik dalgalar da yayıldığından belki karşımızdaki insana hislerimizi hissettirebiliriz.
Toparlayacak olursak nesneye dayalı telekinezi pek inandırıcı bulmuyorum ama beyinlerarası telekinezi mantıklı buluyorum.
 
İnsan olarak böyle birşeyin var olduğuna inanmayı isterdim, daha beynin gizemi tam olarak çözülemese de, insan vucudundaki tüm metabolik olaylar doğa kanunlarına göre işler. Böbreklerimizden H2O tanecikleri küçük olduğu için geçebilir, fakat yağ tanecikleri büyük olduğu için geçemez, bu yüzden idrarımızda yağ bulunmaz mesela. Beynin vucuda nasıl emir verdiği, hangi durumda nasıl emir vereceği tarzı şeyler ise genlerden geliyor. Bundada mistik bir taraf yok yani. Beynin şuana kadar açıklanabilen kısımlarında bu tip mistik şeylerin olmayacağı görülüyor, fakat kim bilir, belki birgün yatakta yatarken yere düşen kumandayı beyin dalgalarım ile çağırabilirim :)
 
Gerçek olsa şuan bütün Dünya oturup bunu konuşurdu. Hiç böyle bir yeteneğe gerçekten sahip olan biri, gösteri yapar mı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı