Ekran kartlarında çekirdek hızı farkı neyi değiştirir ?

Afterburner gibi mause ile ister istediğin hızlara çıkarabilirsin istersen de tek tık ile otomatik O.C yapabilirsin.

Arayüz bu şekilde.

O.C moda tılayarak tek tuşla O.C yapılabiliyor her kartta farklı oluyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    174,9 KB · Görüntüleme: 273
Ekran kartlarında çekirdek hızı aslında çok önemli değil. 2 ufak afterburner ayarıyla aynı değerlere erişmek mümkün. Asıl mühim olan kartın hızaşırtma limitidir. Bunda farkı GPU'nun PCB kalitesi ve kartın güç tüketme potansiyeli belirliyor. Şöyle örnek vereyim 2 kart arasında birisi fabrika çıkış hızı 1000 hızında diğeri 1100 hızında olsun. 1000 hızında olanın PCB kalitesi güç tüketme kalitesi diğerinden yüksek olsun. Afterburner ile hızaşırtmada fabrika çıkış hızı 1000 olanı 1300 hızında stabil tutabilirken diğerini bu hıza çıkaramayabilirsin.
 
Asus'un şu huyunu hiç sevmiyorum. O ısı borusu illa ekran kartından dışarı fırlayacak. Fan yüzü görmüyor soğutmanın hakkını vermiyor o kadar ısı borusu kullanılmasına rağmen. Kart bir nevi pasif soğutma gibi. Belli bir kısımda biriken ısı tam olarak soğumuyor. Direct CU III modelinde daha da abartmışlar. Bir de fan tasarımını değiştiriyorlar doğrudan veriyor havayı hiç yani o dışarı fırlayan ısı borusu hiç hava görmesin. Hava yapacağım derken ısı borusuna havayı vermeyi unutuyorlar. Burada söyleniyorum çünkü Asus büyük bir hata yapıyor daha iyi soğutma sağlayacakken işi batırıyor. Konu dışı kusura bakmayın fakat elimde değil güzelim soğutma yarı pasif çalışıyor :(.
 
Msı alacaksan dış görünüş veya soğutma diye alırsın asus alırsan O.C veya dayanıklılık diye alırsın ama şunu söyleyeyim 5-6 derece soğuk çalışacağına asus alırdım ben zaten öyle yaptım O.C değerini ne kadar çekersem çekeyim hiç bir sorun yok bu arada gtx 970 lerde msı da arka plaka yok fakat asus da var.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı