870M GPU bellek sorunu

ismailgm

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, tulpar t7 v.2.3.1 monster laptop modeline sahibim bundan bir süre önce 870min oyunlarda devreye girmemesi üzerine servise gönderdim. Sorunu halletmişler. Şöyleki yeni bir ekran kartı ile pc de takılı olan kartı değiştirmişler. Sorunum düzeldi şu an hiç bir sıkıntı olmadan oyunları çok abartılı ayrları açmadığım müddetçe hatırı sayılır bir seviyede gayet iyi bir akıcılıkla oynamaktayım... Yalnız geçenlerde dikkatimi çekti gta 5 oynarken gpunun belleği oyunda 2990 küsürlerde görünüyor. Halbuki 870min bellek miktarı 3072 gb... Bunun dışında oyunda bulunana txaa ayarı bende gözükmüyor.. Servise gitmeden önce gerek txaa ayarı gereksede gpu belleğinde bir sıkıntı yoktu.. Ben de bu durumdan şüphelendiğim için bu konuyu açmaya karar verdim .. Hemen belirteyim ekran kartı sürücüsü güncel ayrıca oyunu silip yeniden kurmama rağman bir değişiklik olmadı... Sizcede garip değil mi? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler.. Şuna da belirteyim: oyunlarda fps ile ilgili bi sıkıntım yok sadece acaba serviste gpu üzerinde bi işlem mi yapdılar diye aklıma takıldı olay bu kısacası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklasik olarak 3gb gorunuyor, oyunlar her zaman dogru gosteremiyor bellek miktarini. Digerini de bilemiyorum ama o ayari o kartla acma derim, cok ust duzey bir kart olmadigi surece 1080p de fxaa haricinde bir antialising teknolojisini onermem.
 
Yaklasik olarak 3gb gorunuyor, oyunlar her zaman dogru gosteremiyor bellek miktarini. Digerini de bilemiyorum ama o ayari o kartla acma derim, cok ust duzey bir kart olmadigi surece 1080p de fxaa haricinde bir antialising teknolojisini onermem.
hocam, öncelikle cevabınız ve önerileriniz için teşekkürler. Sizin varsayımınızın doğru olduğunu düşünelim. Hadi oyun bellek miktarını doğru göstermiyor Peki niçin Nvidia teknolojisi olan bir ayar, nvidia bir karta gözükmez? Burası kafamı karıştırdı açıkçası. İşin garip tarafı şu servisten önce bu ayar çok net bir şekilde oyunun grafik seçeneklerinde bulunmaktaydı. Şimdi bırakın bu ayarı açabilmeyi ayarın kendisi bildiğin yok.. bu arada şunu da belirteyim grafik, ayar takıntısı olan bir oyuncu değilim. Makul ayarlarda ve akıcılıkta oynatması benim için yeterli. Yalnız bu ayarın önce var olup şimdi esamesinin bile okunmaması içime acaba serviste karta bir müdahale mi oldu? Sorusunu aklıma getirdi. Bu arada oyunum orijinal tüm güncellemeri tamdır.

Gta5 çoğu zaman doğru gösteremez. Aida 64 gibi bir program ile bakmanı öneririm. Diğer konuda ise pek bir fikrim yok açıkçası.
Dediğiniz programı kurup gerekli kontrolü yaptım. Hatta gpu ile bilgileri kontrol edebileceğim başka programlar da denedim. Bellek miktarı programlarda sıkıntısız bir şekilde doğruyu göstermekte. Lakin diğer sorun hale devem etmekte( gerçi buna sorun da denmez ama işte içime bir kuşku düştü :D)

Arkadaşlar, buyrun bu da konu ile çektiğim resim. Belki şimdi demek istediklerimi daha net görerek yorumlayabilirsiniz... İlginiz ve cevaplarınız için herkese teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • GTA5 2016-04-30 12-50-04-84.jpg
    GTA5 2016-04-30 12-50-04-84.jpg
    265 KB · Görüntüleme: 137
Gta 5 bellek okuma konusunda 'berbat'. :D
4 Bilgisayar ile denedim ancak belleği hiç doğru göstermedi.
Txaa konusunda ise herhangi bir fikrim olmadığını söylemeliyim.
İyi oyunlar.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı