35 Mbit İnternet Youtube Yavaş Video Yüklenme Sorunu

lucasyekatarina

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, uzun süredir yaşadığım ve bir türlü cevabını bulamadığım sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım artık çözülür çünkü gerçekten bu durumdan yoruldum. Başlık aslında çok açık ama ben gerekli olduğunu düşündüğüm bilgileri buraya yazayım. TTnet kullanıcısıyım. 35 Mbit sınırsız (sözde 100 GB AKK). LAN kablosuyla bağlanıyorum, Wi-Fi'yi sadece telefonda. İnternet hızım resimden de görülebileceği gibi 33 civarında geliyor. Kotayı aşmadım, kotayı aşılan zamanla bir alakası yok yani. :) Adblock kullanıyorum (Belki bu da etkili oluyordur diye yazma gereği duydum). Firefox Flash Player'lar falan hepsi son sürümde, güncellemeden kaynaklı bir sıkıntı yok. Youtube dışında hiçbir yerde bu sorunu görmüyoruım. Hatta Steam'den satın aldığım oyunlarda bile saniyede 3-4 megabayt civarında iyi bir hızı var.

Fakat Youtube'da bazen 360P videoyu izleyemiyorum, yeri geliyor 240P'de takılıyor. Şaka gibi resmen. Bu sorunu VPN kullanmadan çözebiliyor muyuz?

Hız Testi Sonucu:
5292396313.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu VPN kurarak aşabilirsiniz. Mozilla veya Google Chrome da olan Zenmate var onu yüklemenizi öneririm. Kurduktan sonra düzeliyor youtube. Hatta bir çok videoyu 720p de izliyorum VPN sayesinde.
 
Bulunduğunuz ilçede altyapı kötü ise hızınız ne kadar iyi olursa olsun internette yavaşlamalar olacaktır. Eğer altyapınıza güveniyor iseniz bilgisayarinizda virüs, trojan vb. kötü amaçlı yazılımlar olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bulunduğunu ilçede altyapı kötü ise hızınız ne kadar iyi olursa olsun internette yavaşlamalar olacaktır. Eğer altyapınıza güveniyor iseniz bilgisayarinizda virüs, trojan vb. kötü amaçlı yazılımlar olabilir.

altyapısının kötü olacağını sanmam çok merkezi bir yerdeyim zaten. advanced system care ile 3-4 günde bir temizliyorum. bilgisayarda herhangi bir sorun yavaşlama gibi bir şey gözükmüyor eğer kötü yazılımlar olsaydı illaki başka yerden de belli olurdu.

Sorununuzu VPN kurarak aşabilirsiniz. Mozilla veya Google Chrome da olan Zenmate var onu yüklemenizi öneririm. Kurduktan sonra düzeliyor youtube. Hatta bir çok videoyu 720p de izliyorum VPN sayesinde.

VPN de sıkıntılı diyorlar güvenlik açısından o yüzden o riski göze alamadım pek. çünkü internet bankacılığını falan da kullanıyorum, riskli olabilir gibi geldi.

Ben şunu bir yerde gördüm ama firefox için yazmamıştı yazar ;

TTnet youtube'u bilerek kısıtlıyormuş bunu tarayıcının gelişmiş ayarlarından değiştirebiliyormuşuz sanırım. belki ona benzer bir çözüm vardır ya da bilen vardır diye sormak istedim.
 
Aslında Zenmate tarayıcı eklentisi olduğu için pek bir sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum aktif kullanıcısı epey yüksek. Yine de benden daha fazla bilgili kişilerden yardım almanız daha mantıklı olur. Ek olarak bir başkasına daha demiştim Zenmate kullanın diye olumlu bir dönüş verdi bana. Pek güvenmiyorsanız Zenmate i kullanmadığınız bir tarayıcıya kurun oradan internette gezinebilirsiniz. :) Bankacılık işlemlerinizi her zaman kullandığınız tarayıcıdan devam ettirebilirsiniz. :) İyi günler umarım başkalarıda benim bilmediğim bir şeyler söyler.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı