3.5" Sata Harddiski Aparatsız USB'ye Çevirme

Amon Amarth

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2016
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternette birçok araştırma yaptım. 2.5" SATA harddiski aparatsız birkaç kablo ve lehimleme işlemiyle usb'ye çevirenleri gördüm. Bende de eski bilgisayarımdan kalan 320 GB SATA harddisk var. Çoğu firmalar satıyor 3.5 " harddisk kutusu. Ama ben kendim yapmak istiyorum. Elbette mümkündür böyle bir şey. Ama yardım almam lazım. Yardımcı olabilecek varsa bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette birçok araştırma yaptım. 2.5" SATA harddiski aparatsız birkaç kablo ve lehimleme işlemiyle usb'ye çevirenleri gördüm.
Böyle bir şey mümkün değil. Gücü halledebilirsin ama veri transferini lehimlerle Sata'dan USB'ye çeviremezsin. Arada kontrolcü olmak zorunda. Çünkü bunlar farklı arabirimler.
 
Bu video olacağını tahmin etmiştim.:)

USB ile gücü sağlayamayabilirsin, 3.5" disklerin güç tüketimi daha fazla olabiliyor. Denemeden önce diskinin hangi voltaj ve amper değerlerinde çalıştığını kontrol etmende fayda var. 5V'da çalışmıyorsa zaten kafadan USB ile güç verme işi yatar. 5V olsa bile USB portunun verebileceği maks. akım değeri yetmeyebilir, büyük ihtimalle yetmez de, adaptörsüz 3.5" kutuya rastladığımı hatırlamıyorum. O zaman da gücü aynı voltaj değeri ve de gereken akımı karşılayabilen adaptör ile sağlayabilirsin ama bu tabii ki disk kutusu olmaktan çok uzak bir tasarım.

Zaten masaüstüne bağlayacaksan bu tarz bir girişime gerek de yok, ikinci disk olarak bağlayabilirsin.
Dizüstüne bağlayacaksan, makinada ESATA portu yoksa bu şekilde yapamazsın, o zaman kutu alman gerekir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı