İntel sanallaştırma teknolojisi Nedir, Ne işe yarar?

Muhammet Satır

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2016
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle bir hatam olursa kusuruma bakmayın. Bildiğim kadarıyla pentium g3258'de intel sanallaştırma teknolojisi mevcut. Ve 2 çekirdek 2 iş parçacığı mevcut. Şimdi bazı core 2 duo cpu'larda misal e4500'de sanallaştırma teknolojisi ve iş parçacığı yok. Pentium g3258'de olduğuna göre bu özelliklerin ne faydası vardır?


Pentium g3258.png
Core 2 duo cpu e4500.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows HyperV, Vmware, arkadaşların da dediği gibi Virtul Box ile sanal bilgisayar kullanmak için işlemcinin sanallaştırmaya uygun olması gerekiyor buda onun için. Core 2 işlemcilerin üst versiyonlarında var diye biliyorum ê4500 lerde dediğin gibi yok.
 
Bu özellik tamamen sanal bilgisayar kullanmak için geçerli. Bilgisayarında sanal pc kurup çalıştıracak'san şayet işlemci ataman gerekiyor ve seninki zaten çift çekirdek bir işlemci. 1 çekirdeği sanal pc'ye atayıp ve o sanal pc'de aşırı yüklü işler yaparsan fiziksel bilgisayarı da tabi ki yoracaktır. Anlayacağın sanallaştırma mevzusu Server olan yerlerde kullanılır. Tabi daha iyi donanımla.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı