Asus ROG GL551JW Oyun Oynarken Donuyor

LazDrovya

Kilopat
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
444
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar.
Son zamanlarda bu sorunla karşılaşmaya başladım. Güzel güzel tüm gün oyun oynarken bir anda hiçbir ısınma problemi olmadan oyun tak diye donuyor ve ne bir oyun sesi ne de ekranda bir kıpırdama olmuyor. Ne kadar beklersem bekleyeyim öylece kalıyor. Power tuşuna basılı tutarak kapatıyorum. Ancak son zamanlarda özellikle de bugün resmen oyun oynatmadı. Her 5 dakikada bir bilgisayarı kapatmak zorunda kalıyorum. Oynadığım oyun League Of Legends. Sistemim imzamda mevcut. Dediğim gibi hiçbir ısınma problemim yok. Benim bilgisayarım donduğu zaman evdeki diğer bütün bilgisayarlarda ve telefonlarda da internet gidiyor. Taa ki bilgisayarımı kapatana kadar. İşletim sistemim de 8.1'den yükseltilmiş W10. Umarım yine temiz kurulum yapmam gerektiği için bu sorunla karşılaşmıyorumdur. Fikri olan var mı ?
 
Verilerinizi yedekleyip temiz bir windows 10 kurulumu yapmayı deneyebilirsiniz. 8.1 kullanırken bu sorun var mıydı? Sitede rehberler mevcut. Isı problemi olmadığından emin misiniz? Bi anda gitmesi ve interneti kesmesi garip bir durum. Formattan önce sürücüleri yenileyip kasanın içini bir temizlemeyi deneyin. Umarım çözüm bulursunuz.
 
Windows 10 kullanırken de yoktu. Bilgisayarımı yükseltme bildirimi geldiği gibi windows 10 yapmıştım. Bu problem yoktu, ta ki 3-4 gün öncesine kadar. Bugün bir kaç kere dondu ancak 3-4 saniye sonra tekrar kendine geldi. Bildiğiniz tekledi :) Sonrasında ise tekrar tamamen dondu ve kapatmak zorunda kaldım. Acaba Ram ya da Harddisk kaynaklı bir problem olabilir mi ?
 
GTX960m sürücüsünü 2 sürücü geriye almanı tavsiye ederim. FPS drop yiyorsun ama sonra dar boğazdan kurtulamıyor pc.
 
Şuan ki bulunan sürümün iki versiyon gerisini yükleyin. Daha sonra en güncel yazılımı bekleyip güncelleyin. Son 2 güncelleme biraz sıkıntı.
 
Sorunu çözdüm.. Öncelikle yardım ve fikirleriniz için teşekkür ederim ancak tavsiyelerinizi uygulamadan önce daha kolayına kaçmak için tekrar tekrar araştırdım. Ve Ccleaner programı ile bilgisayarın kayıt defterindeki sorunları tespit edip çözdürdüm. Aldığım iki hatadan bir tanesi de League of legends ile ilgiliydi. Hatayı düzelttirdiğimde sorun ortadan kalktı. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı