Sapphire R9 390 vs GTX 970

Sınırsız bütçe ile bu kartları almak mantıklı gelmedi ve öneri yaptım (biraz ti'ye alarak). Ama sen bunu anlayamadığın gibi bir de benim "SLI x2 performans vermez" sözümü de anlamadın ve uzun uzun aynı şeyi tekrar ettin. Şimdi sus lütfen ya da en azından benden alıntı yapma.
 
Sınırsız bütçe demedim. Sadece iki kart arasında biraz fiyat farkı var. Bunu göze almayın. Sadece performans ve kalite olarak göz önünde bulundurun demek istedim.
 
Bu arada SLI önermem, bir slot X16 hızında diğeri ya X8 yada X4 oluyor. En iyisi en güçlü kartı tek olarak kullanmaktır. SLI yapınca performans artar ancak bir mertebeye kadar.

1. PCI-E X16 hızında çalışır SLI yaparsanız 1. ve 2. slot ikiside X8 hızında çalışır eğer 3 kart takarsanız sırasızla 1. X8 2.ve 3. X4 hızlarında çalışır benim bildiğim böyle bilgilendirme amaçlı. Kısaca SLI da %50 gibi bir performans artışı elde edilir tek karta oranla. Asıl konu ile ilgili cevaba gelince yazmıştım yukarıda arkadaş 2 kart arasında kalmış. İki kartta farklı karakter özelliklerine sahipler. AMD genel olarak r9 390da da diğerlerinde olduğu maksimum fps odaklı (framerate booster tech gibi) bir karttır grafik detay ve kalitede bazı görsel teknolojilerde eksik değil fakat yetersizdir, Nvidia GTX 970 de diğerlerinde olduğu gibi kabul edilebilir fps değerlerinde maksimum görsellik safında (gameworks ve physx gibi) çalışmaktadır. Tamamen oynayacagın oyun tarzına ve sana kalmış bir seçim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı