Samsung Galaxy Note 5 vs Samsung Galaxy S7 (İthalatçı garantili)

theonur07

Hectopat
Katılım
16 Ağustos 2013
Mesajlar
164
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
1,5 ay sonra yeni bir telefon almak istiyorum. Eski telefonum iOS olduğu için bu sefer yeni nesil android telefonları denemek istiyorum. Bunun için araştırmalara başladım. Vermek istediğim para ise maksimum 2200 TL. Şu sıralar Hepsiburada.com dan telefonlara bakıyorum. Kafama yatan 2-3 telefon var. Sizin de yorumlarınızı almak istedim.
Öncelikle Hepsiburada.com da gezerken gördüğüm ve aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. ''İthalatçı firma garantili ürün'' ne demek oluyor? Tamam ürün yurtdışından gelmiş onu anladım ama yurtdışından gelen ürüne farklı bir garanti programı mı uygulanıyor ? Nedir bu olay ? Dezavantajları var mıdır ? Sorun çıkarır mı ?

Neyse telefonlara geçelim birinci telefon Samsung Galaxy S7 (İthalatçı garantili)
Samsung'un en son çıkan telefonu olması ve uzun süre kullanabilecek olmam beni cezbeden noktası. Ayrıca ekran boyutu (5,1'') tam istediğim gibi.

İkinci telefon Samsung Galaxy Note 5 (İthalatçı garantili)
Bu telefonun ithalatçı firma garantili olanı 1900 TL, türkiye garantili olanı ise 2300 TL. Yukarda ithalatçı firma olayını sormamın sebebi bu aslında. Çünkü arada 400 TL gibi ciddi bir fiyat farkı var.
Telefona gelirsek; telefonda beni kendine çeken birşey var gibi. Bilmiyorum. Telefon gözüme bi güzel çekici geliyor. 2 gündür inceleme videosu falan izliyorum ama düşününce telefonun bana fazla geleceğini düşünüyorum. Hem ekran boyutu olarak hem de kalemi vs. olarak. Şuan kullandığım cihaz 4,7'' bu boyuttan direk 5,7'' ye geçersem affallayabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca kaleminin de hakkını verecek düzeyde kullanacağımı düşünmüyorum. Ve en son olarak S7 ailesinden bir önceki nesil olduğu da unutulmamalı.

Üçüncü telefon olarak Samsung Galaxy S6 Edge(İthalatçı garantili) 'i yazmayı düşünüyordum ama tekrar düşününce bu telefonun bana göre olmadığı kanaatine vardım. O kavisin önde değil arkada olması gerektiğini düşünüyorum ergonomi açısından.
Bu yüzden üçüncü telefon olarak LG G5(İthalatçı garantili) i yazmayı düşündüm. Aslında 2 saat öncesine kadar böyle bir düşüncem yoktu ama bu videoyu görünce acayip gaza geldim ( http://images.hepsiburada.net/assets/videos/ProductVideos/akilli-telefon-lg-html-video.mp4 ) Bu videoyu izledikten sonra LG G5 i araştırmaya başladım. Özellikleri güzel geldi ama sonradan yanında tanıtılan aksesuarların pahalı fiyatlarla satılacağını öğrenince biraz soğudum açıkcası. Zaten ben sanal tuşlarıda sevmiyorum diyerek bu telefonuda seçeneklerim arasından sildim.

Arkadaşlar ben öğrenciyim, gelecek sene Allah nasip ederse üniversiteye başlayacağım. Ayrıca oyun oynamayı, video izlemeyi çok seviyorum. Şuanki telefonum olan iPhone 6 dan önce LG P880 4X HD diye ilk akıllı telefonlardan biri vardı. Telefon kullandığım seneler içinde o kadar yavaşladı ki telefonun kilidini açıp ana ekrandaki ''Ram boşalt'' tuşuna basmayı tik edinmiştim. Telefon acayip kasıyordu ve bida asla android telefon almam diyordum. Bu yüzden iPhone 6 almıştım. iPhone 6 güzel telefon şık, hızlı, stabil ama çok sınırlı. Müzik indirmek istiyorum değişik işler yapmak zorunda kalıyorum dosya indirmek istiyorum başka bir app indirip ordan indirmek zorunda kalıyorum. İlla bilgisayardan iTunes ile hallet, başka birşey kabul etmiyorum diyor telefon. Son zamanlarda Android'in Android 6.0 Marshmallow ile iOS stabilitesini yakaladı haberlerini duyunca Android e bir şans daha vermek istiyorum.

Yazı gereksiz bir şekilde uzun oldu galiba. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
İthalatçı garanti demek o telefonu yurtdışından getiren x kişisi demektir. yani telin bozulunca samsung a değil atıyorum telefonu yurtdışından getiren x kişisine gideceksin ki buda büyük bir dezavantaj bence ... Bir diğer soruna gelecek olursak bende note5 ile s7 arasında kalmana ise vereceğim cevap s7 daha cazip geliyor nedeni ise hem performansı bildiğim kadarı ile %60 %70 felan daha güçlü note 5 göre , kamerası desen mp düşse de diyafram aralığı arttığı için daha kaliteli onun haricinde ip68 su geçirmezlik onun haricinde exynos8890 da samsung şuan un en üst düzey işletim sistemi... Beni tek note 5 yönelten kısmı ekranın büyüklüğü ve kalemi.
 
İthalat garantili telefonlar garanti konularında sıkıntıya neden olabilir de olmayabilir de, artık ithalat firmasına bağlı bir durum. Stabilite konusuna gelirsek Android stabilite konusunda oldukça gelişti ve uzun bir müddet boyunca stabilite sıkıntısı çekmezsin. Tabii şunu da unutmamak gerekiyor, Android hiçbir zaman İOS kadar stabil çalışamaz bunu da unutma. Performans olarak bu telefonlar seni yarı yolda bırakmaz. S7 işlemci olarak NOTE 5'den %30 daha güçlü, GPU olarak ise %60 daha güçlü bir GPU kullanıyor. Kamera olarak ise iki kamera arasındaki farkı kolay kolay hissetmezsin, düşük ışık koşullarında S7 diyafram nedeniyle daha iyi fotoğraf çeker. İki telefonun da kamerası seni fazlasıyla memnun eder. S7'nin bir diğer avantajı da suya ve toza karşı dayanıklı bir tasarıma sahip olması. Aradaki fiyat farkı senin için sorun olmayacaksa S7 al. NOTE 5'de ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir telefondur.
 
Bende bugün içerisindeki araştırmalarımda S7 ye oldukça yaklaştım.
İthalatçı garantili olayında ise şöyle birşey var. Ben bu telefona hepsiburada.com dan baktım ve satıcı olarak hepsiburada yazıyor. Benim garantimi hepsiburada mı sağlayacak? Eğer öyleyse bir sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten şuana kadar hiçbir telefonum garantiye gitmedi.
Birbaşka merak ettiğim olay ise suya dayanıklılık. Sony nin telefonlarında da aynı şey vardı galiba ama sony açıklama yapmıştı deniz suyuna sokmayın diye. Bu durum samsungda da var mı ? Youtube da baktığımda denize sokanlar var ama kesin bir bilgi bulamadım bu konuda.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı