İşlemci Fanı PSU'yu Zorlar mı?

Kuon

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2016
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dün yeni bir işlemci fanı aldım 120 TL'ye fanı taktıktan sonra kasmayan oyunlar kasmaya başladı. Hatta hafif grafik hataları vermeye başladı bunun sebebi PSU yetersizliği olabilir mi? Çünkü fanin kutusunda 150w yazıyor işlemci fanları bu kadar güç çeker mi?

Sistem:

Amd Fx 6300
8Gb Ram 2 adet HDD
R9_270 Ekran kartı

PSU ise 500W.

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanının kutusunda yazan değer fanın 150w ısı üreten bir işlemciye uygun olacağını belirtmiş olabilir. Isı değerlerini kontrol edin.
 
işlemci fanını yerine düzgün taktığınızdan emin misiniz ? aşırı ısındığından kasma yapıyor olabilir.

Söylemeyi unuttum ben zaten işlemciyi stress testine sokmuştum ve ısıda sorun yoktu hatta 49 dereceyi geçmemişti.

Neyse sorunu güncelliyorum çünkü sorun ram miktarının tam kullanılmamasından kaynaklanıyormuş. Çünkü 8 gb'lik rami 4 gb olarak görüyormuş bunu düzelttim fakat şimdi bilgisayar 24 saat içinde toplamda 4 defa reset attı. Bir de şunu da ekleyeyim 2 gün önce işlemci fanını değiştirirken pin'lerden birini kırmıştım fakat dediğim gibi işlemciyi taktım ve sorunsuz çalıştı hatta yine dediğim gibi strees testinde de herhangi bir sorun olmamıştı. Fakat bilgisayar 4 defa reset attı ve bunlardan 3'ünü virüs taraması sırasında yaptı. Acaba diyorum bu sorun işlemci pininden mi kaynaklanıyor.
 
kırılan pin tam olarak nerede tarif edebilir misiniz?

Hatta mümkünse fotoğraf atın daha iyi olur.

Hocam şu 5 pinden biri fakat tam hatırlamıyorum hangisi. Fotoğrafı ancak yarın çekebilirim ama korkuyorum da daha çok zarar veririm diye.
 

Dosya Ekleri

  • L_00006838.jpg
    L_00006838.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 164
Hocam şu 5 pinden biri fakat tam hatırlamıyorum hangisi. Fotoğrafı ancak yarın çekebilirim ama korkuyorum da daha çok zarar veririm diye.
Sorunun tam olarak bu. Pin tamirini kim yapar bilemiyorum. İşlemcinin fanını değiştirirken işlemciyi neden söktün onu anlamadım.
Geçmiş olsun. :(
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı