Lenovo İdeapad Y500 Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Sorunu

Alp Can Kara

Kilopat
Katılım
3 Mayıs 2016
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Laptopum 1 ay 1.5 ay önce görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatasıyla beni karşı karşıya bıraktı. Başta driver sandım güncelledim gelişme olmadı. Laptopum Lenovo ideapad Y500 SLI'sız versiyonu. Hemen nova tuşu ile recovery ama nafile. En son çare olarak bilgisayarcı. Çok kötü bir yer değildi. Ama uğraşmadılar sorun anakarttan dediler ama ben sanmıyorum. Şikayetlerim görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti 6 ekran(ara sıra) ve fan sesi. Konudan anlıyanlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Yani sorun bu 6 ekran bu. Ama bu sadece boot süresinde oluyor. Windows bazen açılıyor. O zamanda 6 ekran olmuyor.
 

Dosya Ekleri

  • Fotoğraf0123.jpg
    Fotoğraf0123.jpg
    209 KB · Görüntüleme: 152
Nvidia ya da ATI kartlarından hangisi varsa büyük ihtimal sorun orada.
Şayet sisteminde HD graphics'de aktif ise, aygıt yöneticisinde harici ekran kartını iptal et. HD graphics ekran kartıyla sisteminin çalışmasında sorun olmayacaktır ama haliyle grafik ağırlıklı işlerde yetersiz kalır.

Sorun dediğim gibi ise ekran kartının ya da lehimlerinin elden geçmesi gerekebilir.

Geçici çözümler de var ama senin makinayı riske etmeye değmez.
 
Şahsen ben sorunun fandan dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü sürekli fan sesi yapıyor. Fan temizlediğimdede 1 hafta gibi bir süre kullandım. Ek olaea onboard yok işlemcimde. Yalnız ben bu sorunları bilgisayarı bir yere taşırken veya elime aldığı zaman hemen koy veriyor PC. Ya 6 ekran oluyor yada windows onarıma atıyor.
 
Önce araştır, emin ol sonuçta ben tahmin yapıyorum.
Gerçi yakınımın eski makinası tümden 6 ekran çalışıyor, ısıtınca ekran kartını düzeliyor ama o tamir ettirilmeyecek kadar eski.
BGA makinası olup adam gibi reballing yapan bir yer bulman gerek, 3 ay garanti veriyorsa bence alternatifleri düşün.
 
Maalesef ekran kartın ısıdan yada başka bir şey den dolayı zarar görmüş. Bu hatanın tek çözümü BGA makinesi, tabi buda en fazla 3 ay garanti verir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı