Microsoft Flight Simulatör X Ayarları

yunus emre

Kilopat
Katılım
16 Aralık 2013
Mesajlar
897
Çözümler
2
Merhabalar arkadaşlar , MFS indirip yükledim simulasyon oyunlara çok ilgim var, ama gelin görünki ayarları yapamadım. logitech f710 ile oynuyorum bir süre alışıp joystick almayı düşünüyorum. Bu simulasyon'u oynuyan ve anlayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.
 
Merhaba öncelikle mfs yi seçerek bence en iyi uçuş simulatorunu seçtiğini söylerek başlıyorum.Hangi ayarlardan bahsettiğini yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.Bir de bu simulator gerçekten geniş çaplı bir simulator yani ets falan gibi tuşa bas uçak gitsin değil bir çok hassas ayar var.İnternette onlarca eğitim videosu var onları izlemeni tavsiye ederim ve serbest uçuş yapmadan önce ilk olarak oyunun görevlerini yapmanı öneririm.Eğer görevleri yaparsan zaten kalkış,iniş,taxi ...vb gibi çoğu şeyi öğrenmiş olacaksın ve simulatore daha hakim bir şekilde uçuşlar yapmış olacaksın...
 
Merhabalar güzel cevabınız için teşekkürler. Şimdi gamepad ile başladım uçuşa öncelikle görevleri yerine getiriyorum. Ama oyunun içinden ayarlar sekmesinden kontroller çok karışık geldi. Çok eğitim videosu izledim kule ile irtibata geçtiğimiz zaman bize altutet vs bilgiler veriyor işte orda kafam karışıyor. Birde gamepad ile yaptıklarım sınırlı uçağı kaldırmak ve piste iniş yapmak. İniş takımlarını kapamak vs yok. Joystick almama gerek varmı ilk zamanlar için ?
 
Tekrar merhaba öncelikle tabikide hassaslılığı iyi olan bir joystickle uçağı kullanman daha iyi olur ama joystick olmaması sana engel bir şey değil bu tamamen sana kalmış bir şey.Gamepad ayarlarını da kendine göre ayarlarsan bu seni emin ol ilk zamanlar için götürür,ben öğrenirken uzun süre mouse kullanmıştım bu bana bir engel yaratmadı.Anladığım kadarıyla klavye kısayol tuşlarına tam hakim değilsin bunun için kuş kombinasyonlarını iyice inclemeni öneririm.Bir de oyunda bir sürü fonksiyon var ve bunlar yeni şeyler öğrendikçe unutulabiliyor.Her öğrendiğin bilgiyi not almanı tavsiye ediyorum.Sana verilen değerlere gelirsek örneğin bir piste inerken sana şu yüksekliğe kadar alçal,şu hıza düş gibi komutlar veriyor onları dinleyip uçağını ona göre ayarlayıp iniş yapmalısın,eğer inişini verilen değerlere göre yaparsan güzel bir iniş yapmış olursun,birkaç pratikle bu işin üstesinden gelebilirsin.
 
Tamda düşündüklerimi yazmışsınız evet gamepad ile alışıyorum şimdilik. Ama dedigim gibi klavye ayarlarında kısa yol tuşlarına hakim değilim İngilizcem olmadığı için. Birde her uçak aynı olmuyor gamepad tuş atmasını klavye tuşlarına atiyabilirmiyim? Birde klavye ayarlarında dahan çok ayar var joystick ayarlarında daha az ayar var neden böyle.
 
Tabiki atayabilirsin joystick kullansan bile birçok tuş zaten klavyede olacak,tam doğru bir benzetme olmayabilir ama anlaman için anlatıyorum normal uçaklarda da joystick e benzeyen bir kontrol kumandası var ama uçaklarda karşı,üst panelde bir sürü tuş var.Bu yüzden bu tuşların hepsinin joystick e atanamaması normal çünkü joystickte hepsini karşılayacak kadar tuş yok.Her uçak aynı olmuyor demişsin.Uçak modeline göre değişen bir sürü özellik var benim sana tavsiyem sürekli uçak değiştirme,yani ilk bir uçağın özelliklerini kavra sonra başka bir uçağa geç
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı