Çözüldü Aileme sigara içtiğimi nasıl açıklarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dostum, sana bi' öneri vereyim. Ben küçükken 9-10 yaşlarında. 1 paket sigara kaçırıp köşelerde içiyordum. Resmen manyaklık sesim kalınlaştı, sürekli öksürdüm. Sonunda şöyle çözüm buldum. yanına dişlerinin arasını temizlemeye yarayan şey vardı ya çubuk. Onu sigara gibi iç dostum. Bırakırsın biliyorm manyaklık benim yaptığım. Şuan iyileştim sonunda.
 
Günde 3 paket Camel içiyorsun demek.
Ayda 720 lira, 1 yıldada 8.600 lira yapıyor.

Günde 24 lira, sigaraya veriyorsan, günlük harçlığın 100 lira olmalı heralde. :)
Kendim okul dışında çalışıyorum, ailemde para gönderiyor. Okula 1 yıl geç başladım. 10. sınıftayım Teog'dan 458 küsür birşey aldım. Mersin'i seçtim.

Söyleyip napacan ki? 3 paket içtiğine göre daha büyük bir derdin olmalı.
Bazı aile bireylerimi kaybedince içmeye başladım.
 
Sana bir şey kazandırmaz ki kardeşim. Bende öyle çok kötü günler atlattım. Dedim bi sigara yakayım dedim ama kendimi niye zehirleyim abi dedim. Azaltmaya çalış bırakamıyorsan.
 
Bu gece yaptığım kuzenler kurulundan paket sayısını 2 ye indirip tek sigara yakma aralığını minimum 20 dakikaya çıkarttık. (Şimdiden 8₺ cebe indi :)) Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aileme açıklamadan bırakacağım şu illeti.
Kesinlikle böyle devam edin büyük ihtimal bırakırsınız paketi 1'e indirin sonra günde 5 olsun sonra 2 gibi böyle devam edin bırakırsın şimdiden kolay gelsin.
 
Güncelleme : Arkadaşlar aileme söyledim annem büyük bir tepki verdi. Babamla konuştum, "İçersen iç bana mı içiyorsun?" tarzında pek tepki verdi. Takmadı yani. Ama annem biraz kafayı sıyırdı. Bana hiç güvenmediğini falan dedi. Aylığımdan keseceklermiş.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı