Kinguin'de Windows 10 neden bu kadar ucuz?

Kadirwasthere

Kilopat
Katılım
20 Mart 2016
Mesajlar
538
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Student
Arkadaşlar kinguin'de Windows 10'un bu kadar ucuz olduğunu gördüm. Bu Windows 10 keyleri normal kullandığımız Windows'lardan farkı nedir? @Recep Baltaş @Ali Güngör @JaroxJamaica @MF @Murat5038 @er36po

Screenshot_2016-05-23-13-54-40.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OEM key tek bir sistem içindir. Anakart değişirse bir daha kullanamazsın. OEM lisans mantığı MSI, ASUS, Toshiba gibi bilgisayar üretici firmalar için sunulmakta olup uygun fiyata Windows yazılımını bilgisayarlara eklemek için sunulmuştur. Yasal olarak son kullanıcılara Microsoft OEM lisansı satışı yapmaz. Sadece bu üretici firmalara dağıtır. Bazıları ise bunu ticarete dönüştürür. 80'e alınanı 87'e satar. Fakat OEM lisanslara Microsoft destek vermez, bilgisayar üretici firma destek verir. Sen yeni bir bilgisayar almadığına göre Microsoft'tan destek talebinde pek bulunamazsın.

Zaten lisans sözleşmesinde bu oem keyi kurulan sistemler satış amacıyla kullanılmalıdır gibi ibare yer alıyor.

Açıkcası OEM key almayı pek önermem. Öğrenci isen Dreamspark'tan alın yoksa normal bir şekilde alın.
 
Konu biraz hortlayacak ama bu oem key i satın aldığımız zaman herhangi istediğimiz 1 adet laptop a yüklediğimizde etkinleştirmede herhangi bir sorun çıkarmı çıkmazmı acaba ?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı