Ders Notlarınız Nasıl?

Notlar bunlar finaller bu hafta bitiyor 5 sınava girdim iyi geçti şuana kadar bakalım ne olacak :) Bu arada eskiden bol keseden not yoktu orta okulda şimdi herkese fazladan puan var adalete bak ya :)
Adsız.png
 
Okullarda ki müfredatın aynı olmasına rağmen, eğitim seviyelerinin farklı seyrettiği gerçeği notları önemsiz kılıyor.

Örneğin;
10. sınıfa giden kardeşimin yıl sonu ortalaması (65,50)
10. sınıfa kırsal alanda bir okulda giden yeğenimin yıl sonu ortalaması (92,00)

Yaptırdığım tüm değerlendirme testlerinde kardeşimin bariz üstünlüğü ortaya çıkıyor maalesef ki sebebi de eğitim şartlarının devlet okullarında dahi eşit olmaması.

Bu yüzden genç arkadaşlar, notları bu denli önemsemeyin. Geleceğinizi hedefleyin, hedeflediğiniz kariyeriniz üzerine daima bilgi yüklenin. (y)
 
Üniversite sınavında katsayılar tüm okulların düştü. Okul ortalaması çok az etkiliyor. 70 ortalama 28 puan verirken 100 puan 40 veriyor, 0.8 katsayıları geleceği zaman. 0.12 katsayılarda 70 ortalama 42 puan, 100 ortalama 60 puan veriyor. Çok çok çalışsa 95 ortalama yapsa alacağı ek puan farkı 15 puan oluyor. O puanın veya ortalamanın da fark edeceği yer ilk 5000 gibi bir yer. O kadar çalışacak biri de 70 ortalama yapmaz, en azından 80 ortalaması olur ve fark 9 8 puanlara iner. Yani etkisi bu kadar. Okula hiç çalışmayıp son 1.5 yıl YGS-LYS çalışmak en mantıklısı.
 
Bu nasıl sıkı disiplin anlamadım pek de :) Bizim zamanımızda 100 sözlü notu rivayetlerde olurdu. Sıvama 100 vermişler :)
90 alan öğrenciye 80 mi verirsin? 100 verilmeyecek bir notum yok açıkçası. Fiziğe de çok katılıyorum ama ilk dönem başarısız oldum hoca çabama verdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı