Skylake ve nVidia GPU'lar aynı anda çalışır mı?

sc2mert

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2015
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yeni sistem toplamayı düşünüyorum ancak aklıma takılan soru şu: Eğer ben skylake serisi işlemci alırsam onun içindeki GPU ile PCI-Express slotundaki GPU aynı anda çalışır ve performans artışı olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz. Zaten harici ekran kartları genelde dahililerden daha iyidir. Oyun için toplayacağınız bir bilgisayarda bunun için düşünmenize gerek yok. Dahili ekran kartı bellekten de kullandığı için birlikte çalışma gibi bir durum olsaydı belleğiniz yetersiz kalabilirdi.
 
Buna benzer bir çözüm güç tasarufu için belli başlı anakartlarda ve birçok laptopda bulunmakta. Ekran kartı gerekmedikçe oyun vb. olmadıkça işlemcinin içindeki dahili gpu kullanılır. Performans için de harici ekran kartı kullanılır.
 
Kullandığın AMD değil. Zaten Skylake ve Zen işlemcilere takılacak ekran kartı da Dual Graphics desteklemeyecek kadar iyidir. Arkadaşın dediği gibi çoğu laptopta ve sanırım bazı masaüstü cihazlarda gerekmediği zaman cihaz dahili grafiği kullanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Skylake'lerde Intel kendi grafiklerini kullaniyor. O yüzden cift kart çalişmiyor. 4. Nesilde Intel AMD ekran kartı kullandıgı için dual grafik oluyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel ve AMD çok büyük rakiplerdir. Birbirlerinin ekran kartlarını kullanmadılar. Intel kendi ürettiği ekran kartı çipsetini kullanır. HD4600 gibi grafik birimleri 4. nesil Intel işlemcilerde vardı. Siz AMD'nin HD serisi ile adı benziyor diye karıştırmış olabilirsiniz fakat ikisi aynı değil.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı