4K video çekebiliyor, ama izleyebiliyor muyuz ?

LazDrovya

Kilopat
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
444
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar.

Önce sony, sonra lumia şimdi de iphone'larda gördüğüm 4K video çekimi hakkında ilginç bir durum var. Çoğumuzun evindeki televizyonlar, bilgisayarlarımız 4K ekran görüntüsü sunmaya müsait değil. Ancak 4K kalitesinde video kaydedebilen telefonlarımız mevcut. Televiyzon ve bilgisayarlarımızdan da izleyemediğimiz gibi 4K kalitesinde videolar çektiğimiz telefonlarımızın çözünürlüğü de 4K değil. Bkz: iphone 6s.
Full HD (1920*1080) Formatında çektiğimiz videolarla 4k videolar arasında ne ses ne görüntü olarak bir farklılık göremiyorum. Sonuçta o çözünürlükte izlememize imkan sağlamıyor telefon. Bu konuda yanlış bir bilgim varsa lütfen beni aydınlatın. Ya da 4k video çekmenin mantığını açıklar mısınız ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şayet ben FHD monitörümde 4K video izlerken videoyu daha güzel görüyorum. Telefonda da aynen gerçekleşiyor. 4K video çekmenin mantığı biraz da şuanki görüntülerimizi gelecek nesle (Çocuklarımız) gösterirken daha kaliteli bir görüntü sunmak diye düşünüyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Telefonla çektiğin 4K'yı, 4K destekleyen bir televizyon ya da monitörde açtığın zaman aradaki farkı görürsün. 4K olan videoyu 4K desteklemeyen bir televizyon ve monitörde açtığın zaman da 1080P'den yine daha iyi görüntü verir ama bu gerçek 4K olmaz.
 
Markaların amiral gemi modellerinin çoğu 4K çekiyor ama kendi ekranı 4K olmadığı için gerçek 4K'yı izletemiyor, bildiğim kadarıyla tek 4K ekranlı telefon Sony Xperia Z5 Premium. Bu telefonla hem çekip hemde kendi ekranında izleyebilirsin
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı