Msi GE72Apache mi, Asus X550vx mi ?

Özellikleri ve Verimi Açısından Hangisini Önerirsiniz

  • ASUS X550VX-XX146T

    Oy: 4 44,4%
  • Msi GE72-2QC-450TR

    Oy: 5 55,6%

  • Oy verenlerin toplamı
    9

Alperen YAVUZ

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2014
Mesajlar
726
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar ramazan ayında laptop almayı düşünüyorum ve bu 2 model arasında kaldım. Alacağım laptop'un kullanım amacı çoğunlukla oyun amaçlıdır.

ASUS X550VX-XX146T vs Msi GE72-2QC-450TR modelleri olarak ;


Bu iki modelde beni kararsız bırakanları yazıyorum :

Asus'un avantajları :

+Asus, İ7 6700HQ işlemci kullanıyor ki bu 6.Nesil yeni nesil Skylake işlemci olduğunu gösteriyor.
+Asus, DDR4 ram kullanmakta.
+Asus'un bu modelde kullanmış olduğu ekran kartı GTX950M'in belleğinin 4 GB olması.

Msi'nin dezavantajları :
-Msi İ7 5700HQ Broadwell işlemci kullanıyor bu da 5.Nesil işlemci olmaktadır.
-Msi, DDR3 ram kullanmakta.
-Msi'nin bu modelde kullanmış olduğu ekran kartı GTX960M belleğinin 2 GB olması.

Gelelim Msi'nin Avantajlarına :

-Ekran Kartı olarak GDDR5 GTX960M 2 GB modelini kullanmakta.
-Msi'nin bu modeli 17,3 ekrana sahip. (Ekran büyüklüğüde beni cezbeden özellikleri arasında)

Şimdi sizlere sorularım şunlar arkadaşlar, Asus malum yukarıda yazmış olduğum özellikleri bakımından liderliği elinde tutuyor. Fakat Msi'nin ise GTX960M ekran kartı benim seçimimi muğlak bırakmakta. Msi'nin soğutma konusunda övgülerini duydum ama bu model içinde geçerli mi bu yorumlar ? Asus'un genel olarak F/P ürünü olarak düşünülmesi düşüncesini bu model ile gaming laptop düşüncesi olarak yer değiştirir mi ? Bana bu iki modelden hangisini önerebilirsiniz, neden ?

NOT: Bütçem en fazla 3,700 tl. Arkadaşlar internetten sipariş vermek istemiyorum. Başka model önerecek arkadaşlar ; Vatan Bilgisayar'dan almayı düşünüyorum. Oradan önerirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Benim tavsiyem Asus'dan yana. İnternetten alıma sıcak bakmıyorum demişsin ama Ebrar bilgisayar'da 500 tl daha uygun fiyatı. Ben de dahil bir çok kişi oradan alış veriş yaptı. 500 liraya SSD falan alabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tavsiyem Asus dan yana. İnternetten alıma sıcak bakmıyorum demişsin ama Ebrar bilgisayar'da 500 tl daha uygun fiyatı. Ben de dahil bir çok kişi oradan alış veriş yaptı. 500 liraya SSD falan alabilirsin.

Haklısın dostum ama internetten hiç ama hiç güvenmiyorum. Zaten ebrar bilgisayarla ilgili şikayetleri de okuduğum zaman daha da soğudum. Ha, vatanla ilgili şikayet yok mu dersin, var ama vatan bilgisayar hemen evimin aşağısında herhangi bir sorunda kapılarına dayanma şansım var. Ama ebrarda bozuk ürün geldi mi onunla uğraş dur.
Acaba arkadaşın söylediği gibi X550VX modelinde 1 soğutma fanı mı bulunmakta?
 
Haklısın dostum ama internetten hiç ama hiç güvenmiyorum. Zaten ebrar bilgisayarla ilgili şikayetleri de okuduğum zaman daha da soğudum. Ha, vatanla ilgili şikayet yok mu dersin, var ama vatan bilgisayar hemen evimin aşağısında herhangi bir sorunda kapılarına dayanma şansım var. Ama ebrarda bozuk ürün geldi mi onunla uğraş dur.
Acaba arkadaşın söylediği gibi X550VX modelinde 1 soğutma fanı mı bulunmakta?
O konuda bir fikrim yok maalesef. Ben X550JX modelini kullanıyorum. Yani VX'in önceki nesli. CPU i5-4200 olduğu için oyunlarda biraz ısınıyor fakat GPU'da herangi bir ısınma söz konusu değil.
İşlemci de VX'de i7-6700 olduğu için ısınma olacağını zannetmiyorum.
 
İki Asus ta tek fanlıdır ve muhtemelen ısınırşar. Ddr4 ram ya da 6. Nesil işlemci kesinlikle kriter olmamalı, i7 5700HQ bazı yerlerde 6700HQ dan daha iyi sonuç veriyor, ddr4 ram ile ddr3 ram arasında oyun performansı açısından fark yok. Steelseries klavyesi için bile alınır MSI :)
 
Arkadaşlar yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Vatan bilgisayarda çalışan bir arkadaşla konuştum ve MSİ'nin yeni modellerinin haziran ortalarında stoklara gireceğini söyledi . O yüzden fazla acele etmemeye karar verdim. Bir bakmışız DELL gaming laptopları gelir :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı