GTX 970 kaç yıl daha oyun oynatır?

söğürme

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2015
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar çok yakın bir zamanda bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum . Sistemimde "MSI GTX 970 4G" ekran kartını kullandım ama kafama takılan birkaç sorun var :
Biliyorsunuz ki yakın zamanda GTX1070 modelleri çıkacak. Nvidia yeni çıkan ekran kartları daha çok satması için GTX9xx serisinden desteğini çekebilir ya da bir yerden sonra GTX970 yeni oyunların grafiklerine yetmeyebilir. Bu tip ihtimaller aklımı karıştırıyor.
GTX 970 kaç yıl daha rahatlıkla oyun oynatır ?
GTX9xx serisinden Nvidia desteğini çekebilir mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
9800 GT'lere geçtiğimiz sene desteğini çeken bir firmanın Maxwell serisinden desteğini çektiğini düşünmek... Bundan 2 sezonluk film çıkar. :)
 
Ekran kartını almış olsaydınız telaş etmememeniz gerektiğini söylerdim ama sanırım GTX 970'i denemişsiniz. Almışsanız da dediğim gibi telaş etmeyin, Nvidia 9xx serisinden desteğini çok uzun bir süre çekmez. GTX 970 de en az 3-4 yıl düzgün optimize edilmiş oyunlarda Ultra ayarlarda zorlanmaz. Ama eğer almamışsanız KESİNLİKLE GTX 1070 alın.
 
Kardeşim harika bir soru sormuşsun.
Öncelikle şu sorunu cevaplayayım ki NVIDIA asla daha desteğini çekmez.
Daha o ekran kartı yeni çıktı tabi ki sana 5 sene rahat götürür demek isterdim fakat teknoloji çok hızlı gidiyor. Bu ekran kartı seni tahminimce 1 yıl ultra ayar götürür, 1 yılda High devam ettirir. Sonra zaten kendiliğinden değişme ister.
 
Şu an için;

WSXGA+FHD 144 HzQHD 144 Hz4K 60 Hz4K 90 Hz
1070:dur::D:)(n):cry:
1070 SLI:dur::dur::D:D:)
1080:dur::dur::D:)(n)
1080 SLI:dur::dur::dur::D:D
[TBODY] [/TBODY]

4K 144 Hz standart olana kadar bu kartlar sizin işinizi görecektir. DirectX gibi gerekli oyun teknolojileri geliştikçe zaten ekran kartınızı yenilemeniz gerekiyor. Ör: Dx13 oyunları oynayamaz iseniz yeni kart almak zorundasınız.
 
Son düzenleme:
2020'ye kadar iyi performans alırsınız. Ömür olarak ama bir ekran kartının kullanım ömrü bence 6 yıldır. Ama ülkemizde 8 yıl kullanılır...

Halen daha ATI 1000 serisi kullanıp bununla ne yaparım diyenler olabiliyor. Video bile oynatamazsınız diyoruz... Kart 10 yıllık.
 
2020'ye kadar iyi performans alırsınız. Ömür olarak ama bir ekran kartının kullanım ömrü bence 6 yıldır. Ama ülkemizde 8 yıl kullanılır...

Halen daha ATI 1000 serisi kullanıp bununla ne yaparım diyenler olabiliyor. Video bile oynatamazsınız diyoruz... Kart 10 yıllık.

Recep Abi :)
Sana bir sorum olacak ama bu konu dışı.
Bende AMD FX-8350 var . Ana kartım M5a97 evo r2.0. Bu hafta içinde yeni ekran kartı almam zorunlu bu yüzden aciliyetimde var. Ben bu sisteme GTX 1080 takabilir miyim?
 
Bence cevap verirken şunlara dikkat etmek gerekiyor. Kullanım sıklığı, overclock kullanımı, kullanılan kasa türü, soğutma ve bakım. Bunları dikkate almak gerekiyor. Eğer standart bir kullanıcı iseniz gelişen teknolojide düşünürsek bence 2 veya 3 yıl derim...
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı