[Alındı] ROG Maximus VIII Ranger - Kutu İçeriği

İyi akşamlar herkese. Anakartımı sonunda aldım, bugün elime ulaştı ve düşünenler için ilk izlenimler ve kutu açılışı tadında bir inceleme yapmak istedim.

Ürünü 690 liraya Ebrar Bilgisayar'dan aldım. UPS ile sorunsuz ve gayet sağlam bir şekilde elime ulaştı. Ayrıca Asus'un yaptığı kampanyadan dolayı 90 lira geri ödemesi olacak. (y)

6a.jpg


Klasik ROG renkleri eşliğinde bir kutu. Gayet büyük ve sağlam. Alt kısımda 4k uyumluluğu, SLI ve CF desteği, sahip olduğu yonga seti gibi özellikler yer almakta arka kısmında ise anakartla ilgili bır kısım daha açıklamalar var.

4a.jpg


Üst kapağı kaldırdığımzda anakartın görseli üzerinden bir takım özellikler bize gösteriliyor. Ayrıca kaldırdığımız kapağın alt kısmında ise SupremeFX, LanGuard ve ROG'a özel '' exclusive '' bir kaç özellik belirtilmiş.

5a.jpg


Kapak üstüne kapak kaldırmalardan sonra anakartımız tüm asaleti ile statik poşetinin içinden bize göz kırpıyor. Sanırım ben ATX anakartların boyutunu fazla abartmışım. Açıkçası daha büyük bekliyordum. :D

12a.jpg


Ve ASUS ROG Maximus VIII Ranger. Kart biraz ağır, almayı düşünen arkadaşlara duyrulur. MSI Z170A Gaming M5'i ve ASUS Z170 Pro Gaming'i de elime alıp incelemiştim onlara göre daha ağır.

Aslında tam olarak ne diyeceğimi ben de bilmiyorum. Sistemi toplamadan önce buradan anlatacaklarımın hepsi zaten anakartın sitesinde de mevcut olacağından aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanın gereği olmadığını düşünüyorum. Kendi görüşlerime yer vermek istiyorum.

Şu siyah-kırmızı tasarımdan öylesine gına gelmişti ki bu noktada ASUS imdadıma yetişti. Öylesine güzel parlak ve canlı bir tasarımı var ki kartın insan bakmaya doyamıyor. Gümüş gri ve açık ton kırmızı çok güzel uyum sağlamış.

Anakartla ilgili birkaç adet yakın plan fotoğraf.


7a.jpg


8a.jpg


9a.jpg


11a.jpg


10a.jpg


Ve kutu içeriğinin tamamı.

-Kullanma kitapçığı.
-Kapı askısı.
-Q connector ( hd led, power switch gibi bağlantıları anakarta rahat takmayı sağlayan aparat )
-ROG kasa etiketi
-3 adet ROG kasa fan yapıştırmaları
-4 adet sata kablosu ( 2 adet düz, 2 adet bir tarafı L uç )
-ROG SLI köprüsü
-m.2 sata bağlantı vidaları
-CPU kolay montaj aparatı
-Arka plaka
-Sata kablo etiketleri
-Gereksiz bir DVD.

15a.jpg
 
Bende aynı karttan aldım fakat anakart üzerindeki reset pin girişi 3lü. Kasadan gelen kablo ise 2li. sizce ground mı boş kalsın yoksa 3v mi?

Eki Görüntüle 155839

+3V pini boş kalmalı. Eğer sıkıntı yaşarsanız şehrinizdeki elektronikçiler çarşınızdan 2 adet dişi-erkek kablo alıp kablolardan birini ground diğerini de +3V pine bağlayıp anakarta öyle bağlayın. Örnek olsun diye link bıraktım. Fakat linkteki ürün 40 adet kablo olarak satılmakta. Dediğim gibi kendi şehrinizin elektronikçiler çarşınızda bunları 5'li 10'lu olarak bulabilirisiniz.

30cm 40 Pin Ayrılabilen Dişi-Erkek M-F Jumper Kablo-300 mm Jumper Kablo - Satın Al



Anakarta gelecek olursa kutu içeriği gayet zengin. Kıskandım doğrusu. MSI H110M Gaming aldım. İçinden bir sticker bile çıkmadı. Bozuldum doğrusu.
 
İyi günler.. Nereden ve kaça aldınız. ?

Ebrar Bilgisayardan 690 liraya aldım, Asus'un anakart kampayasından da 90 lira geri ödemem olacak. Yani ürün 600 liraya denk geldi diyebiliriz.

Sistemimin son hali bu şekilde. Monitör ve ekran kartından sonra detaylı bir inceleme yapacağım.

6d9a1f17dbadcaf0b9fade439720f703.jpg
 
Kasanızın ışıklandırması harika görünüyor. Led şeritler dışında sol altta başka bir ışık kaynağı var mı ?
 
Kasanızın ışıklandırması harika görünüyor. Led şeritler dışında sol altta başka bir ışık kaynağı var mı ?

Hayır orada ışık biraz patlamış hemen önünde güç kaynağı olduğu için. Tak çalıştır led aldım adaptör ile bağlı güzel bir ürün. Güç kaynağı üzerindeki küçük beyaz kutucuk da led ve adaptörün bağlantı noktası oluyor. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı