Asus Maxımus VIII Hero OC potansiyeli?

Fırat Yapıcı

Kilopat
Katılım
3 Ocak 2015
Mesajlar
943
Çözümler
1
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Aşçı
Merhaba arkadaşlar. Şansıma aldığım işlemci silikonunsağlam çıktı ve 4.7 GHZ de 60 derece de sorunsuz çalışıyor(Yük altın da). Corsair H100i V2 kullanıyorum. Şuan MSI OC Genie ile oc yapmıştım kart garantiye gitti ben Asus ile değiştirmek istiyorum. Asus Hero'nun oc potansiyeli nasıl birde Asus'un biosu nasıl?
@er36po abi sen daha önce den asus anakart kullanıyorsun. Sence biosu nasıl MSI ya göre. Senin deneyimin olduğu için sormak istedim şimdi den sağol üstad.
 
Maximus 8 hero kısa süreliğine elime geçmişti bu sürede deneme şansı buldum ve kendi adıma şunu söyleyebilirim ki Msi'ın bios u asus a göre daha basit ne nerde çok daha kolay bulunuyor.Belki üzün süreli kullanımda alışılabilir ama ilk bakışta Msi derim.Bu arada hangi işlemciyi kullanıyorsunuz acaba?
 
Sana yıllarca overclock yapmış ve bundan yaklaşık 1-2 ay önce mavi ekranlarla buluşup ve overclock yapmayı bırakan birisi olarak şunu öneririm bence overclock oyun için veya render için yapıyorsan yap. Normal günlük kullanıyorsan uzak dur. Neden dersen ömrünü yersin işlemcinin ayrıca sana vereceği FPS değeri de normalde örnek vereyim 80-85 alıyorsan 95-100 değerine çıkacaktır hani yani değmez. Ama tek çekirdek kullanan şeylerde çok işine yarar overclock. Benden sana tavsiye :)
 
Bu anakartın OC potansiyeli, Biosu, verimliliği ve stabilitesi mükemmel ötesi. Kesinlikle almalısın, 6700k işlemciyi 4.5 ghz de kullanıyorum. 5 ghz'e kadar çıkarabildim, fakat voltaj arttırmak gerekiyor ve malumunuz ömründen yiyor işlemcinin. En iyisi mümkün olan en düşük voltajda en iyi performansı almak diye düşünüyorum.​
  • 1.29v ile 4.5 ghz'de stabil olarak kullanıyorum.
  • "Cpu Cache Ratio": 41x'de bırakmak stabilite açısından önemli.
  • "Digi+ Power Control" sekmesi altında CPU Load-Line Calibration diye bir ayar var ki bu çok önemli stabilite açısından. Level 5'de bıraktım ben gayet stabil.
Bios otomatik olarak diğer voltaj ayarlarını yapıyor, uğraştırmıyor stabiliteyi yakalamak için.
vCore'yi manuel olarak girdikten sonra; VCCIO, System Agent Voltage, VTT voltage, Bios tarafından otomatik olarak ayarlanıyor.​

Ram'e gelince G-skill Trident-Z 16GB 3200Mhz CL15 ramleri overclock ile ayrıca bir voltaj arttırmadan 1.35V ile 3600 mhz'de stabil olarak kullanıyorum.

Adsız.png

 
Bu anakartın tatmin edici OC potansiyeli vardır, şüpheniz olmasın.
Kullanımı konusunda şöyle; siz daha önca başka marka anakart kullandığınızdan dolayı Asus'ta sıkıntı, acemilik çekeceğiniz garanti.
Tabi zamanla alışırsınız arayüze ve kullanımına.

@darkageman, bu nasıl bir öneridir? ("oyun için veya render için yapıyorsan yap. Normal günlük kullanıyorsan uzak dur.")
Zaten OC yapılmış donanımlar yükte (oyun-render) zorlanır.
Normal kullanımda sistem (CPU-GPU) o değerlerde çalışmayacak ki :)
 
@er36po Demek istediğim şuydu. Bazı oyunlar tek çekirdek kullandığı için OC yapınca daha yüksek fps değerleri ile karşılaşırsın örneğin stok hızında alacağın fps 10 ise OC ile alacağın fps 20'lere kadar rahat çıkar. Render içinde öyle bana kalırsa :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı