Balık akvaryumunda motor çalışmıyor

yrfann

Kilopat
Katılım
22 Kasım 2015
Mesajlar
539
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Babam bir arkadaşından akvaryum almıştı sonrasında kurulumu yaptık temizlik vs. 2 tane motor vardı birisi hava üfleyen diğeri yerden su baloncuğu çıkartan. Yerdeki sorunsuz çalışıyor ama diğeri önce su üfledi sonra hiç çalışmamaya başladı. Sorun ne olabilir ?
 
Motorun dışardan hava almasını sağlayan plastik pipetimsi boru kapanmış, bükülmüş olabilir. Onun ucundan içeri üfleyip açılmasını sağlayabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İçinden üfledim ama motorun çalışma sesi hiç gelmiyor ve kirlenmişti başka bir borudan kesip oraya taktım ucundaki ufacık siyah şeyide taktım ama çalışmıyor balıklar ölmez inşallah.
 
Hocam aqua motor'u (yani akvaryum motoru) çıkart her yerini güzelce temizle filtrenin (silindir sünger) gözeneklerinin tıkanıklığı açılsın ( sana tavsiyem yeni bir sünger almak) daha sonra kafa kısmını aç onun içinde pervanenin bağlı olduğu bir magnet(mıknatıs) olacak onu güçlü bir magnetle (Örn. hoparlörün arka kısmındaki bobin mıknatısı) 2-3 saat yapışık vaziyette beklet sonra montajını yap kur ilk başta dışarıdan aldığı havanın hortumuna su kaçacaktır azınla üfle orayı boşalt ama bunları yapıyorken motor çalışsın, eğer olmazsa aqua motoru dikey olarak aşağı yukarı doğru hareket ettirerek baloncukların çıkmaya başladığı noktada sabitleştir. yine olmazsa en yakın akvaryumcu seni bekler :)
 
Motorun suyu püskürttüğü yerden yukarısı suyun dışında kalsın. Kabarcık çıkmaması iç filtrenin çalışmadığı anlamına gelmez. Elini suya sok eğer iç filtre su üflüyorsa zaten çalışıyordur. Kabarcık çıkmaması aslında önemli değil zaten hava motorun suya akıntı kazandırıyor.
 
Yeni motor aldım çok ses yapıyor diye kullanamıyoruz. Acaba 5 balık sadece alttan köpürcük çıkartan şeyle yaşayabilir mi ? Birde balıklardan bir tanesi 4 balığı kovalayıp ısırıyor normal mi acaba Japon Balığı görünümlü pirana çıkmasın :D
 
Yeni motor aldım çok ses yapıyor diye kullanamıyoruz. Acaba 5 balık sadece alttan köpürcük çıkartan şeyle yaşayabilir mi ? Birde balıklardan bir tanesi 4 balığı kovalayıp ısırıyor normal mi acaba Japon Balığı görünümlü pirana çıkmasın :D

Üstat ilk mesaj tarihinize ve son mesajınıza bakacak olursak sizin balıklar ortalama 5 aydır falan o alttaki baloncuk çıkartan aletle yaşıyorlar, bence cevap burada :LOL:
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı