CM 13 Tabanlı Custom ROM Oluşturma

Sterben

Kilopat
Katılım
12 Aralık 2014
Mesajlar
1.856
Makaleler
3
Çözümler
11
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Ben LG G2 için CM 13'ü indirdim. Ardından lg-phone-firmware.com sayfasından G3 Android 6.0 Stock ROM indirdim. Ardından şu rehberi takip ederek CM 13 tabanlı LG uygulamaları dahil G2 için basit bir Custom ROM hazırlamaya çalışıyorum: [GUIDE]How To Port Different ROMS to Your Device (Simplest and Fastest). Fakat 10. aşamayı uygulayamıyorum, çünkü G3'ün .kdz dosyasından sadece system.img dosyasını çıkarabiliyorum ve bu dosyada "META_INF" klasörü yok. Malum, şu "update_script" dosyasına bazı "set.perm" komutlarını eklemeyince telefonda tam kurulum biterken hata alıyorum ve sistem yüklemesi başarısız oluyor (TWRP 2.8.7.3 ile yüklüyorum).
Şimdi özetle şunu sormak istiyorum: Ben bu "update_script" dosyasını kendim nasıl düzenleyebilirim? Çünkü eklenmesi gereken bazı izinler olduğu belli ve ben ne olduğunu bilmiyorum. 10. aşamanın resminde gösterildiği gibi nasıl yaparım? Teşekkürler.
NOT: CM 13'ün içindeki "system.new.dat" dosyasını ve "system.img" dosyasını şurada verilen araçla açtım ve yaptığım sistemi tekrar aynı araçla "system.new.dat" haline getirdim: [Tool] Unpack-Repack System.img & System.new.dat ~ TEAM RAMPAGE
 
Son düzenleme:
Dosya olmadığına göre gerekmiyor olabilir. Bence öyle kurmayı dene ama yedek al. En fazla soft brick olur.. Bende S3 Mini için bu rehbere bakıp hazırladım ama çalışmadı ne yaptıysam, denemek güzeldir. Kolay gelsin :)
 
Kurmayı denedim zaten :). Yukarıda yazdım. Fakat kurulum biterken hata aldım. Ben de telefona Stock ROM yükledim. Ama telefonu Download Mode'a aldığımda dikkatimi çeken şeyse Stock ROM atarken telefonun aşağısında Android için 6.0.1 yazıyordu (y). Demek ki sistem yüklenmişti, ama bir şey demek ki yanlış gitmiş. Belirttiğim rehberdeki tüm aşamaları aynen uyguladım. Dediğim gibi, bir tek "updater_script" dosyasına bir ekleme yapamadım. Aklıma başka bir sebep gelmiyor.
Peki başka bir Marshmallow Custom ROM'dan bu komutları alsam olur mu ki?

Bayağı uğraştım, ama tam olarak çalışmadı sistem. Kurulum başarıyla bitiyor, telefon yeniden başlıyor, G3 boot animasyonu falan geliyor ama daha ilerisi yok :D. Nerede hata yaptığımı anlamıyorum :technopat:. Updater_script'i CloudyG2 3.3'ün yardımıyla düzenledim.
 
Bunu yapmam için sanırım bir de Aroma Installer komutlarını düzenlemem lazım galiba [emoji53]. Bayağı uğraştırıyor. Yardım edebilecek biri olursa çok iyi olurdu, çünkü bu script dosyalarını elle düzenlemek çok zaman alıyor [emoji20].
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı