Green Screen Ekipmanları Nelerdir ve Nereden Alınır?

MBirhanM

Kilopat
Katılım
29 Mayıs 2016
Mesajlar
906
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bu bölümdeki ilk konuyu açtım hayırlı olsun. Ben yeşil arkaplan (green screen) yapmak istiyorum ama hangi ekipmanları almalıyım? Nereden almalıyım yardımcı olur musunuz?
 
1 yeşil perde ve iyi bir ışıklandırma lazım. Yani kamera arkanda sadece 1 renk görecek. Gölge, fazla ışıklandırma falan olursa olmaz. Softbox yapmayı veya almayı deneyebilirsin. Fiyatı tuzludur ama.
 
Green Screen ekipmanlarına baktım 400 TL'den başlıyor hepsi. En iyisi yeşil bir bez almak ve aydınlık bir yerde video çekimi yapmak.
 
Green screen olayını bir yeşil karton ve evde yapacağın softbox ile halledebilirsin. Softbox'un nasıl yapılacağı internette var.
 
Sana gerekenler 1 tane yeşil perde, 3 adaet el yapımı softbox bir tanesi tepeden senin oturduğun yer ile yeşil perdenin ortasına bakıcak bu karşıdan gelen ışığın sana çarpması sonucu oluşucak gölgenin yok olmasını sahlıyacak. Ön tarafta kullanacağın softboxlar ise aralarında 1 metre boşluk olacak şekilde sol ve sağ köşelerden sana bakması lazım. Green screen yapmak istiyorsan fıstık yeşilinden 1 tık daha koyu bir karton veya kumaş parçası kullanabilirsin. Eğer istanbulda yaşıyorsan green screen perdesi için hayyam pasajında max. 200 tlye yeşil perdeyi bulabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı