Toshiba Tecra M11-107 Ekran Kartı Aşırı Isınma Sorunu

Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
260
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Toshiba Tecra M11-107 kullanıcısıyım. Eski olduğunun farkındayım ancak Eylül'e kadar yenileyemeyeceğim. Fazla ısınmadan dolayı içini açtım, macun yeniledim. Ancak düzelme olmadı. Ekran kartı 104 derece oldu maximum. (Prime 95 Stress Test) Tekrar açıp yenilemeli miyim macunları yoksa boru falan temizleniyor mu? CPU max 80 derece.
 
Dostum laptopu kenarlarından biraz havaya kaldırmayı deneyebilirsin. Hava akışını iyileştirir altının boş olması. Laptop soğutucu da alabilirsin. Boru temizleme olayı yok maalesef.
 
Cezam vardı cevap yazamadım. Konuyu yanlış yere kurmuşum. Dizüstü bilgisayarlar işte. Neyse Laptop soğutucum var. hatta daha iyi çalışsın diye adaptörle prize bağladım :D . Kendisi MICROSOFT Z3C-00008 SİYAH NOTEBOOK SOĞUTUCUSU - Teknosa

---------------------------------------------------
Yapabileceğim başka bir şey yok mu?

Hala çözemedim ama ilerleme var. :D
Gene bi temizlik yaptım ama macuna dokunmadım. CS:GO ilk oyunu açar açmaz maça girince 100+ FPS başlayıp 30FPS altına inmiyor. 1. roundun ilk 2. saniyesinden sonra 30-40FPS arası gidiyor.
 
Laptopun performansıyla da alakası olabilir FPS'in. Çok dalgalanma yoksa ısınmayla alakalı değildir muhtemelen. Oyun içinde sıcaklıklar ne durumda?
 
Termal macunu bir daha değiştireyim. Olmazsa zaten ağustos gibi sistem alacağım. Boş masraf olur benim için soğutucu.

Şimdi fana baktımda zamanında 50TL vermiştim. Keşke görseymişim onu.

-------------------
L
aptopun yanına masa vantilatörü gibi küçük bir şey aldım laptopun sağına koydum. +40FPS alıyorum artık. :p Ama arkada Skype açıkken 15-20 FPS :(

Dayanamadım, açtım laptopu boruyu tutan vidalardan biri yalama yapmış açamadım. :( Daha fazla ısınmaya başladı laptop macun yenileyemeyip kapatığım için. Bugün kargaburun ile deniyecğim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı