Lisans mı Açık öğretim mi?

Falcon042

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2016
Mesajlar
101
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar malum tercih dönemi başladı, bende eşit ağırlık ve sözel olarak girdim ve buralardan tercih yapabileceğim. Fakat kafamda şöyle bir soru var; Lisans olarak yaşadığım şehirde bir üniversite mi tercih etmeliyim yoksa açık öğretim tercih edip hem çalışıp hemde okusam mı? Öncelikle durumumdan bahsetmem gerekiyor. Şöyle ki iki ay içerisinde 22 yaşımı dolduracağım. Daha önce liseden sonra YGS'de aldığım puan ailemi tatmin etmedi hatta ikinci aşama sınavına ailemden destek alamadığım için borç harç gitmek zorunda kalmıştım. Haliyle ailemin desteği olmadan aldığım puan tatmin edici olsa bile tercih yapamadım ve sınavsız geçiş yaparak başka bir ilde ön lisansa gitmek zorunda kaldım. Çeşitli çevresel faktörler ve ailemin desteği de olmadan gittiğim şehirde 2 yıl artı yaz okulu yaparak tamamladım ve döndüm fakat bölümümü sevmiyorum ve iş imkanı da çok kısıtlı. Bu yüzden bu yıl ailemin kösteğine rağmen sınava girdim ve en azından dişe dokunur bir puan elde ettim özellikle sosyalde. Ancak yaşıtlarım lisans mezunu olacakken benim daha yeni lisansa girecek olmam ve bir 4 yıl daha kaldırabilirmiyim düşüncesi var kafamda. Okumak istiyorum ama desteğim olmayacak hem çalışıp hem okumak zorunda kalacağım ve bulunduğum şehirde part time iş bulmak zor daha önce fulltime çalışıp okuyordum fakat yine burada full time iş saatleri çok uzun 9.5-10 saat çalışma süresi artı okul gerçekten çok zor olacak bu yüzden kafamda bu soru işareti oluştu; Acaba lisans mı yoksa açık öğretime gitmek mi? Fakat açık öğretim iş imkanları nasıldır ne gibi zorlukları vardır tecrübeli arkadaşlar varsa açıklarsa sevinirim. Herkese iyi sosyaller.
 
Okumak güzeldir. Her türlü lisans. Açık öğretim daha çok diploma için okul gibi bişey. Lakin hem çalışıp hem lisans zor olur. Eğer imkanın varsa lisans.
 
İmkan konusunda şöyle ihtimaller geliyor kafam da en çok bunlarda karışıyor. Şöyle ki: Birinci ihtimalde örgün öğretime gidersem harç ücreti yok sadece gidiş geliş ücretleri bide okulda yapılan harcamalar kısıtlı bütçe ile yapılabilir fakat bu durumda akşamları çalışmam gerek. İki adet üniversite var birisi çok uzak ben şehir merkezinde oturmama rağmen tramway ile 40 dakika sürüyor diğer üniversite daha yakın. Bu durumda örgün öğretim artı iş dersek uzak olan üniversite sıkıntılı olacak. İkinci ihtimal de ikinci öğretime gidersem bu sefer dönemlik harç ücreti çıkacak başıma tam ücretleri bilmiyorum ama 3-4 ayda bir part time maaşı kadar ücreti olacağı aşikar. Bu da günlük harçlıktan baya bi kısmak gerekeceği anlamına geliyor bu yüzden ikinci öğretimi açıkcası düşünmüyorum onun yerine açık öğretim daha mantıklı geliyor. Ayrıca açık öğretimde her türlü daha rahat olacağım ama burada da gelecek planları devreye giriyor.
 
Hangi bölümleri düşünüyorsun ? Bide elinden iş gelir mi (Bilgisayar, Elektrik, Makine vb)?
Lisede bilgisayar ve elektrik üzerine okudum ayrıca bölümümün üzerine staj yaptım ama staj da doğru düzgün tecrübe edinemedim. Bilgisayar da çocukluğumdan beri hayatımda elimdeki bilgisayarın kurcalamadığım yeri kalmadı ama sonuçta pratik bilgi var yani mesleki derece de değil. Sonuç olarak elimden iş gelir gelmesine ama tecrübe edinmem gerek. İstediğim bölüm öncelikle gastronomi ve mutfak sanatlarını düşünüyorum bu konu da kendime güveniyorum. Daha sonra işte iktisat, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümler içeriklerini çok iyi bilmiyorum ama puanım bu seviyelere yetiyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı